"Direktor Ivanović, trener Bjelić i košarkaši Borca"
"Direktor Ivanović, trener Bjelić i košarkaši Borca"

Spreman spektakl za Borčev 70. rođendan

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.09.15. | 12:43

„Hvala svima koji su pomagali klubu u minulih sedamdeset godina, od navijača, igrača, članova uprava, sponzora… “, poručuje sportski direktor Čačana Marko Ivanović

Direktor Ivanović, trener Bjelić i košarkaši Borca

U sklopu obeležavanja velikog jubileja, sedamdeset godina postojanja KK Borac, Čačani će organizovati turnir na kome će učestvovati beogradski Partizan, podgorička Budućnost i FMP Železnik. 

Izabrane vesti

Turnir je zakazan za 12. i 13. septembar, a direktor Borca Marko Ivanović kaže da su učesnici veoma respektabilni.
„Znamo ko je Partizan i ko je od Čačana nastupao za crno-bele, od Dragana Kićanovića, preko Željka Obradovića, pa tako redom“, ističe Ivanović. 

„Budućnost takođe pravi tim za respekt, evo doveli su Aleksa Marića, u pregovorima su sa Tadijom Dragićevićem, prave ekipu za najviše domete. Znamo i šta predstavlja FMP u srpskoj košarci. Prvog dana igraju Budućnost i FMP od 17.30 i Partizan i Borac od 19.30. Turnir će imati i humanitarni karakter jer će se deo novca, od prodatih karata, proslediti onima kojima je pomoć potrebna“, dodaje čelnik Čačana.

Funkcioner Borca se zahvalio svim generacijama i sportskim radnicima koji obeležili jednu epohu kluba sa Morave.
„Hvala svima koji su pomagali klubu u minulih sedamdeset godina, od navijača, igrača, članova uprava, sponzora… Znamo koga smo iznedrili, jednog Kićanovića, Obradovića, Mišovića...“, zaključio je Ivanović.

Inače, tim Borca još uvek nije oformljen do kraja o čemu govori trener prvog tima Aleksandar Bjelić.
„Dosta toga smo izdefinisali, opredelili smo se za mlade igrače sa kojima smo parafirali višegodišnje ugovore. Imamo i iskusnijih košarkaša poput Marka Radonjića, zatim tu su Bojan Stanojević, Draško Radović, Lazar Marković, Dimitrije Spasojević, Andrej Stevanović, Nikola Vujović i Nikola Bojović, pa onda igrači koji su već bili pod ugovorima, sve u svemu solidan roster. Do početka sezone imamo pravo na anažovanje još trojice igrača i tokom takmičenja pravo na još četiri dodatne licence“, podseća Bjelić.

Borac je počeo i sa odigravanjem kontrolnih utakmica.
„Igrali smo protiv rumunske Steaue koju predvodi naš Marko  Marinović, potom i protiv Sloge, kao i protiv slovenačkog šampiona Tajfuna koji smo savladali, a tek nas očekuju jake provere“, zaključio je Bjelić.

Inače, u okviru NIS-ovog projekta „Zajednici zajedno 2015“ Košarkaškom kubu Borac odobrena su određena novčana sredstva koja će Čačani iskoristiti za izgradnju još jednog otvorenog košarkaškog igrališta.

Minule godine Borac je već izgradio tri otvorena terena i ovo će biti četvrto igralište kraj Borčeve dvorane. Radovi na izgradnji terena, do same Morave, uveliko su otpočeli.

Gradilište kraj Morave

TEKST I FOTO: Đurđe Mečanin
djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

rođendanpripremni turnirFK PartizanMarko IvanovićBudućnost PodgoricaBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara