""
""

Srbija kreće da igra fudbal na pesku! Tu je i Nikola Mijailović!

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.16. | 16:36

Prvi treninzi biće selektivnog tipa, pa ako volite fudbal na pesku-prijavite se. Možda vas čeka dres naše zemlje

Sad je i zvanično: reprezentacija Srbije u fudbalu na pesku počinje sa radom. Naša prva selekcija u ovoj novoj sportskoj disciplini u Srbiji prve treninge odradiće u petak i subotu na terenima Šark na Adi Ciganliji. S obzirom da je fudbal na pesku u našoj zemlji sport u nastajanju, stručni štab reprezentacije na čelu sa selektorom Dejanom Kneževićem na startu očekuje težak posao.

Prvi treninzi biće selektivnog tipa, a javni konkurs koji je bio otvoren izazvao je veliko interesovanje, pa se za mesto u prvoj reprezentaciji Srbije na pesku prijavilo preko 150 fudbalera.

Izabrane vesti

Selektor Knežević, koji je četiri puta bio prvak naše zemlje i dva puta šampion Crne Gore i koji sa mnogo uspeha asistira selektoru futsal reprezentacije Aci Kovačeviću, na startu rada imaće značajnu pomoć. Kneževiću će asistirati poznati igrač fudbala na pesku i švajcarski reprezentativac Dejan Stanković, čija će pomoć biti nemereljiva pre svega u metodici rada.

U procesu kreiranja reprezentacije Knežević će od starta moći da računa i na nekoliko bivših istaknutih fudbalera među kojima i nekadašnji Zvezdin kapiten Nikola Mijailović.
„Pre svega želim da pozdravim ideju dolaska fudbala na pesku u Srbiju, na ovako zvaničnom nivou i kroz osnivanje reprezentacije Srbije . Radi se o sportu koji svi volimo i svi smo ga nekada igrali na ovaj ili onaj način. U svetu je to odavno podignuto na viši nivo i verujem da će Srbija to umeti da isprati. Radujem se što ću biti deo reprezentacije zajedno sa ostalima i nadam se da će se mnogo ljudi zainteresovati za ovaj sjajan sport“, rekao je Mijailović.

(Foto Star Sport)

 


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalNikola Mijailovićfudbal na peskuEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara