"Boston Bruinsi poziraju sa peharom posle pobede nad Pingvinsima"
"Boston Bruinsi poziraju sa peharom posle pobede nad Pingvinsima"

SRBIN SE BORI ZA STENLI KUP: Bruinsi i Lučić počistili Pingvine!

Vreme čitanja: 1min | sub. 08.06.13. | 10:31

Ekipa iz Bostona savladala je Pitsburg sa 1:0 i u borbi za Stenli Kup igraće sa boljim iz duela Blekhoksa i Kingsa

Boston Bruinsi poziraju sa peharom posle pobede nad PingvinsimaKako su započeli finalnu seriju Istočne Konferencije, tako su Boston Bruinsi i završili – pobedom!

Bruinsi su ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu nad Pitsburg Pingvinsima minimalnim rezultatom (1:0), a u konačnoj borbi za Stenli Kup igraće se boljim iz duela Čikago Blekhoksa, koji su 2010. bili najbolji tim NHL lige i Los Anđeles Kingsa, aktuelnog šampiona.

Izabrane vesti

Ovo je prvi put u istoriji Pingvina da su počišćeni iz plej-ofa još od 1979. godine, kada su ih Bruinsi u četvrtfinalu takođe pobedili sa 4:0 u seriji, iako su mnogi Pitsburg videli kao glavnog kandidata za osvajanje šampionskog pehara.

Jedini pogodak na meču postigao je Adam Mekved u petom minutu treće deonice, čime je svoj tim poslao u drugo veliko finale u poslednje tri godine!

Podsetimo, Boston je 2011. godine osvojio Stenli Kup savladavši Vankuver Kanukse.

Veliku ulogu u ostvarivanju velikog uspeha imao je i Srbin sa kanadskim pasošem – Milan Lučić, koji je objasnio način na koji je njegov tim stigao do važne pobede.
“Bili smo malo lenji u prva dva perioda, a onda smo seli i dogovorili se da moramo da ostvarimo pobedu i završimo seriju već u ovom meču“, rekao je Lučić posle utakmice.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Boston BruinsČikago BlekhoksLos Anđeles KingsMilan LučićNHLNHL plej-ofPitsburg PingvinsStenli kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara