""
""

Srce Zmaja jače je od Orla: Abubakar i Kasiljas junaci O Klasika, Porto opet juri titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.02.16. | 23:27

Ovo je ekipi Porta bila prva pobeda u gostima nad Benfikom od marta 2012. godine. Ujedno, gosti su prekinuli niz Orlova od 11 pobeda u prvenstvu

Porto je na lisabonskom Lužu pokazao da u čeljustima Zmajeva ipak još ima vatre i to kakve! Slavio je velikan sa severa Portugala sa 2:1 u 171. po redu O Klasiku i definitivno se vratio u trku za šampionsku titulu.

Izabrane vesti

Ovo je ekipi Porta bila prva pobeda u gostima nad Benfikom od marta 2012. godine. Ujedno, gosti su prekinuli niz Orlova od 11 pobeda u prvenstvu.

Porto je pre ove utakmice delovao kao grogirani bokser, kao filmski junak Roki Balboa u pretposlednjoj rundi meča sa Ivanom Dragom u Moskvi.

A, onda je usledilo čudo, što pobeda na Lužu svakako jeste. Zaokružio ga je, posle preokreta, najbolji igrač Porta Vensan Abubakar pogotkom u 65. minutu za konačnih 2:1 za goste.

Posle tog gola Porto je delovao znatno ozbiljnije i sigurnije, dok je Benfika napadala prilično stihijski i neubedljivo. Svi ataci otprilike su se završavali negde na 20 metara od gola Ikera Kasiljasa.

A šta tek reći za španskog golmana. On je sa dve bravurozne intervencije posle šuteva Mitroglua i Picija sačuvao mrežu i podsetio na najbolje dane iz vremena kada je dominirao na golu madridskog Reala i reprezentacije Španije.

Ko bi rekao da će se utakmica završiti ovako nakon što je Konstantinos Mitroglu u 18. minutu poslao loptu iza leđa nemoćnog Kasiljasa.

Posle toga Benfika je imala još nekoliko prilika da duplira prednost i možda trasira put ka pobedi. A kada to nije uradila, Porto je uzvratio udara i to preko Meksikanca Ektora Erere, međutim, utisak je i da ga je potcenila odbrana Benfike.

Fudbaleri Porta sada su prišli na samo tri boda zaostatka za Benfikom i Sportingom, s tim što lisabonski Lavovi u subotu gostuju Nasionalu.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Facebook stranici


PRIMEIRA – 22. kolo

Petak:
Benfika – Porto 1:2 (1:1)
/Mitroglu 18 – Erera 28, Abubakar 65/

Subota
17.15 Moreirense – Belenenseš
19.30 Nasional – Sporting
21.45 Vitorija Gimaraeš – Setubal

Nedelja:
17.00 Aruka – Uniao de Madeira
17.00 Estoril – Tondela
18.00 Boavista – Akademika
20.15 Maritimo – Braga

Ponedeljak:
21.00 Rio Ave – Pasoš Fereira 

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

Vensan AbubakarPortugalPortoKostas MitrogluIker KasiljasEvropaEktor EreraBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara