""
""

Srpska pijaca: Davidov i Mrdaković ponovo u Superligi, Lučanci već napravili ozbiljan tim!

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.07.16. | 11:03

Nekadašnji vezista Partizana i Hajduka iz Kule pregovara sa Napretkom, dok je iskusni golgeter potpisao ugovor sa Radom. Radoš Protić sedmo pojačanje Mladosti

Srpski klubovi se ne šale ovog leta. Mnogi superligaši već su uložili, ali i još ulažu, ogromne napore kako bi sastavili što kvalitetnije timove za učešće u najkvalitetnijem rangu srpskog fudbala. Naravno, ima onih koji značajno prednjače u tome, a to su pre svih, lučanska Mladost i beogradski Rad, koji su u svoje redove pojačali prekaljenim superligaškim igračima

Izabrane vesti

Miljan Mrdaković se ponovo vratio u srpski fudbal i on će sledeće sezone nositi dres Građevinara. Posebno je zanimljiva činjenica da će mu ovo biti 22 klub u profesionalnoj karijeri.
"Prihvatio sam poziv sa Banjice, od ponedeljka ću se staviti na raspolaganje treneru Aleksandru Janjiću i saradnicima. Raduje me selidba u Beograd, u klub bogate tradicije", poručio je Mrdaković, a prenos Žurnal.

U radu su imali i veliki peh, pošto se još jedan povratnik Nikola Drinčić već na prvom treningu povredio i očekuje ga pauza od mesec dana.

Na pomolu je još jedan povratak u srpski fudbal. Novopečeni superligaš, kruševački Napredak, u pregovorima je sa nekadašnjim igračem Partizana i Hajduka iz Kule, Aleksandrom Davidovim. Pregovori sa iskusnim vezistom su u toku, pa bi Novosađanin posle dve godine u izraelskom Ašdodu i jedne sezone u grčkom Agrotikosu, mogao ponovo na superligaške terene. U isto vreme, mladi defanzivac Čarapana Slobodan Urošević napustio je pripreme na Tari i otišao na probu u ruski Terek iz Groznog. Klub je nedavno napustio i defanzivać Igor Zonjić, a prema pisanju Sporta u gradu pod Bagdalom se glasno govori da prelazi u Čukarički.

Kao što rekosmo, čini se da se u Lučanima stvara tim koji bi mogao da igra ozbiljnu ulogu u Superligi ove sezone. Sedmo pojačanje Mladosti je postao Radoš Protić, koji se priključio ekipi na Zlatiboru, a pre njega u klub su stigli Ivan Milošević, Vladimir Radivojević, Aleksandar Pejović, Nikola Andrić, Obiora Odita i Janko Tumbasević.
"Došao sam na poziv Nenada Milovanovića, brzo smo se dogovorili. Mladost ima dobar tim, neke igrače znam od ranije. Nadam se ću opravdati očekivanja uprave, stučnog štaba i navijača i da ću pomoći u ostvarenju ciljeva"
, rekao je iskusni levi bek.

Potpunu rekonstrukciju tima već je napravio i Metalac, koji je došao već do cifre od sedam pojačanja u letnjem prelaznom roku, a to su pored već pominjanih Petra Pavlovića, Stefana Andrića, Vladimira Bubanje i Nikole Čumića, u proteklim danima postali još i Aleksandar Martinović, Dejan Uzelac i Jensar Rovčanin.

Srpska pijaca deluje prilično burno, a šta se dešava na evropsko tržištu pratite u našoj redovnoj rubrici TRANFERI UŽIVO.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRadMladost LučaniMiljan MrdakovićMetalac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara