"Oumaru"
"Oumaru"

SRPSKA PIJACA: Oumaru odlazi, Rnić trenira sa Građevinarima

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.02.13. | 18:47

Bliži se kraj prelaznog roka u Srbiji. Pogledajte šta su superligaši uradili u prethodnih 48 sati. Ko je otišao, a ko došao? Ko će se na kraju pohvaliti da je zadovoljan urađenim u prelaznom roku...

Oumaru

Odlazak najboljeg igrača Vojvodine Abubakara Oumarua u kineski Šandong je izgleda gotova stvar. Iako je Kamerunac produžio ugovor na još godinu dana, očigledo je da su Kinezi, koje trenira Radomir Antić, poslali ponudu koja se ne odbija. Novosađani stoga pokušavaju da dovedu zamenu. U pitanju je Devda Ba, napadač Augzburga,  koji se već neko vreme nalazi na listi želja Lala, ali su Nemci odredili visoko obeštećenje koje će Voša pokušati da umanji do kraja prelaznog roka. Ipak, Novosađani su pred kraj roka uspeli da angažuju Stojana Vraneša, reprezentativca Bosne i Bercegovine. Vraneš igra na poziciji ofanzivnog veznog, a ugovor je potpisao na dve godine. Prethodno je nastupao za banjalučki Borac i za rumunske klubove Panduri i Kluž.

Kamerunci su ove zime pravi hit u Srbiji. Pole dolaska Idrisa Martiala Nguesija u Novi Pazar, još jedan superligaš je angažovao Kamerunca poslednjeg dana prelaznog roka. U pitanju je Javor koji je doveo vezistu Patrika Kamgainga iz ASO Šef tima.

Napredak se pojačava pred nastavak borbe za Superligu. Novi član Čarapana je nekadašnji igrač OFK Beograda Miloš Žeravica koji se dogovorio sa rukovodstvom kluba oko transfera i odmah će se priključiti ekipi pred put na pripreme u Antaliju.

Izabrane vesti

I Nišlije su se ozbiljno pojačale. Posle dolaska Aleksandra Kesića i Petra Škuletića pre nekoliko dana, u Radnički su poslednjeg dana prelaznog roka stigli Marko Ljubinković i Ivan Dragićević. Ljubinković, nekadašnji omladinac Crvene zvezde, stigao je na Čair iz Rada, a ugovor je potpisao na godinu i po dana, dok je Dragićević došao iz Jagodine kao pojačanje na levom beku. Ugovor je potpisao na godinu dana.

Nekadašnji kapiten Partizana Nemanja Rnić priključio se ekipi Rada na pripremama u Antaliji. Ipak, iskusni defanzivac nije potpisao ugovor sa Građevinarima. Klub mu je omogućio da trenira sa njima dok traži inostrani aganžman.

Povreda Dragana Bogavca primorala je čelnike OFK Beograda da pronađu zamenu omalenom napadaču. Novi član tima sa Karaburme je Igor Ivanović koji je do sada svoju fudbalsku karijeru gradio u Rudaru iz Pljevalja, Komu i Iskri.

(Foto: MN Press)


tagovi

Abubakar OumaruEvropaFilipe de Andrade TeseiraJavorNapredak Kruševacnemanja rnićNovi PazarOFK BeogradRadRadnički NišSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara