"Rampa za huligane?"
"Rampa za huligane?"

Srpski huligani strepe, FSS obećava da će stati na put nasilju na stadionima

Vreme čitanja: 1min | sre. 25.09.13. | 11:42

Sledeće sezone...

Rampa za huligane?Obećanje ludom radovanje ili ozbiljan plan? Generalni sekretar FSS-a Zoran Laković tvrdi da su preuzete mere u sprečavanju nasilja na sportskim manifestacijama počele da daju rezultate i da će sledeće godine konačno biti rešeni problemi u toj oblasti.
"Napravili smo dokument, planski okvir i sad je potrebno da ga razrađujemo. Mislim da će drugi deo naše saradnje sa predstavnicima Tink-tenk grupe, stručnjacima za bezbednost i sigurnost na fudbalskim utakmicama biti još bolji. Sledeća godina je godina kada ćemo konačno dovesti stvari u red i sportske događaje gledati na miru", rekao je Laković na konferenciji za medije o bezbednosti i sigurnosti na sportskim događajima u Sportskom centru FSS-a u Staroj Pazovi.

Laković je naglasio da FSS ima odličnu saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i da se to moglo videti na nedavnoj utakmici visokog rizika između Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014.

Izabrane vesti

Glavni policijski savetnik Zoran Alimpić rekao je da cilj posete Tink-tenk grupe eksperata prenošenje pozitivnih iskustava i dobre prakse u sprečavanju nasilja na sportskim objektima relavantnim predstavnicima u Srbiji i pružanje podršku u radu.
"Pan-evropski Tink-tenk sačinjen je od stručnjaka za bezbednost iz zemalja Evropske unije, cilj je što efikasnija borbe protiv nasilja na sportskim manifestacijama i to je savetodavno telo UEFA u pogledu davanja instrukcija. Ovaj problem zahteva uključivanje svih delova društva i u cilju jačanja naših kapaciteta danas će biti realizovana obuka naših policijskih službenika".

(FOTO: Action Images)


tagovi

FSShuliganipolicijaSrbijaSuperligaZoran Laković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara