Šta ako Kros ne igra u Parizu? Zidanove opcije

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.02.18. | 19:57

Glava za glavu, promena formacije, ponovna aktivacija trozupca BBC...

Povreda Tonija Krosa zabrinula je vodeće ljude madridskog Reala, zbog čega je već naveliko počelo da se priča o svim opcijama koje Zinedin Zidan ima pred jako bitan revanš osmine finala Lige šampiona na Parku prinčeva 6. marta.

Mada i dalje ostaje otvorena mogućnost da se nemački reprezentativac oporavi na vreme i bude u punom ritmu za meč sa Pari Sen Žermenom, Zidan pred sobom ima nekoliko mogućih scenarija kako bi ispunio prostor izostankom jako važne karike.

Izabrane vesti

Zidan će za predstojeći meč sa Betisom u sistemu koristiti Matea Kovačića, što bi trebalo da bude klasična zamena „glava za glavu“. Kovačić je igrač koji pokriva identičnu poziciju kao i iskusniji nemački saigrač i implementiranje ove varijante omogućilo bi Realu da zadrži već postojeće konture tima koji je u nokdaun bacio PSŽ u sredu. To znači da bi Zidan mogao da zadrži Iska u navali sa Ronaldom i Benzemom. Za razliku od Krosa - Kovačić bi trebalo da preuzme mesto na levoj strani trilinga u sredini, što znači da bi Kazemiro mogao da se pomeri ili u sredinu ili desno, pa bi sve odbrambene i napadačke dužnosti obavljao u paru sa Marselom.

Jedna od realnih opcija je i pomeranje Iska iz navale u vezni red zajedno sa Modrićem i Kazemirom, gde bi Real ponovo aktivirao svoj napadački triling BBC (Bejl, Benzema, Kristijano). Kraljevski klub ne bi izgubio mnogo na kreativnosti, ali bi dobio na brzini. Doduše, Zidan je namerno rizikovao i u prvom sudaru s PSŽ i razmontirao BBC zarad nešto kompleksnije postavke, pa bi vraćanje u prepoznatljivi napadački mod mogao da bude rizično pošto će Real morati da obrati pažnju na odbranu.

Kao potencijalno rešenje nameće se i transformacija ekipe i prelazak sa „4-3-3“ na „4-4-2“, gde bi Lukas Vaskez i Asensio bili odmah bačeni u vatru od samog starta. Naravno, motori ekipe i dalje bi bili Modrić i Kazemiro, Lukas bi zauzeo mesto kraj desne, a Asensio kraj leve aut linije, dok bi u napadu bili Kristijano sa Bejlom ili Benzemom.

Ova izmena mogla bi da unese možda i najveći balans između napada i odbrane, a posebno zbog potrebne žustrine u defanzivnom modu. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Toni KrosMarko AsensioLukas VaskezGeret Bejl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara