Šta će biti sa Zvezdinim šampionima?

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.06.18. | 17:24

Crveno-beli moraju da naprave ozbiljan biznis plan i pronađu prostor i za momke rođene 2000.godine, mada taj proces neće biti nimalo lak

Sezona je krunisana epskim preokretom na stadionu sportskog centra Zemunelo i osvajanjem titule u Omladinskoj ligi Srbije. Prve Zvezdine posle pet godina. Međutim, čelnici kluba sa Marakane sada treba da pokažu ozbiljnost i osećaj kako bi izvukli korist iz odlične sezone koju su zajedničkim snagama izgurale dve selekcije.

 Crvena zvezda je prvi deo sezone igrala sa momcima rođenim 1999.godine. Bila je i prvi favorit prvenstva zbog igračke klase Dejana Joveljića, Luke Ilića i ostalih.

Izabrane vesti

Na polusezoni „klasa 1999“ je prekomandovana u Grafičar, a na scenu su stupili neki novi momci. I ozbiljno se nametnuli i pokazali da - ako ne odmah - mogu u dogledno vreme da zakucaju na vrata seniorskog tima.

Veliku ulogu imali su kapiten Janković, zatim krilni fudbaleri Savić i Bosić, te ofanzivni vezista Gavrić... Mnogo kvaliteta, ali reklo bi se malo prostora da svi budu zadovoljni, obzirom da je od generacije 99. blizu prvog tima samo Dejan Joveljić.

Crvenu zvezdu čeka i omladinska Liga šampiona. Mnogo razloga za radost, ali i slatko glavobolju direktora omladinske škole Crvene zvezde Dragana Mladenovića.
„Već smo napravili plan razvoja za narednih godinu dana. Imao sam sastank sa gospodinom Mitrom Mrkelom, Zvezdanom Terzićem, Vladimirom Petrovićem Pižonom i ljudima iz Grafičara. Iskreno, sada me više boli glava nego dok je sezona trajala. Naš plan je da okosnicu igrača za Ligu šampiona čine momci rođeni 2000.godine. To će im biti nagrada za sjajne partije. Biće tu i trojica iz 99, ostali 2001. Napravićemo dobar tim za Evropu“, poručio je u razgovoru za MOZZART Sport direktor omladinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenović.

NA POLUSEZONI - SVI U GRAFIČAR

I ta Liga šampiona će proći, ostaje da se vidi ko će od momaka kojic su vratili titulu šampiona u Ljutice Bogdana dugo godina biti stanovnik Marakane. Primera radi: od igrača rođenih 2000.godine samo trojica imaju profesionalne ugovore. Reč je o golmanu Gordiću, Gavriću i Tomiću, momku koji nije igrao poslednje utakmice zbog povrede.
„Naš plan je da razvijamo igrače, ali kada ste me pitali direktno - odgovoriću. U dogovoru sa direktorom Mrkelom napravljen je spisak igrača rođenih 2000, 2001 i 2002.godine kojima će biti ponuđen profesionalni ugovor Takođe, plan je da momke rođene 2000.godine, posle Lige šampiona, na polusezoni prebacimo u Grafičar. Ima vremena, videćemo“.

Trener Milan Lešnjak je već otišao, mada je ove sezone napravio fantastičan rezultat i sa dva različita tima osvojio titulu.
Ovo je, definitivno, sjajna sezona za sve nas. Titula je plod odličnog rada, kao i činjenice da su navijači prepoznali trenutak. Pogurali su ekipu u poslednja dva kola kada je bilo teško. Svi zaslužuju čestitike... Savić, Bosić, Gavrić, Daničić, Santrač. To su igrači koji su u jesenjem delu sezone podneli veliki teret. Naravno, uz Joveljića i Luku Ilića koji su nam pomogli“, dodaje Mladenović.

(Foto Star Sport)
 

 


tagovi

Dragan MladenovićLuka Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara