"Monći"
"Monći"

Šta će Roma sa 60.000.000 evra?

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.18. | 14:01

Kako će Rimljani nadomestiti odlaske igrača i iskoristiti ozbiljan priliv novca prodajom Džeka i Emersona

Monći

Posao se približio kraju, sutra bi mogao da bude kompletiran transfer paketa Džeko-Emerson Palmijeri iz Rome u Čelsi, a Vučica bi od tog posla mogao da inkasira čitavih 60.000.000 evra (50.000.000 + 10.000.000 bonusa).

Izabrane vesti

Rimljani će doći do ozbiljnog prilva finansijskih sredstava, ali će sportski direktor Monći imati svega nedelju dana vremena da te odlaske nadomesti adekvatnim pojačanjima. Jedna od glavnih tema na tržištu glasi, šta će Roma uraditi sa tih 60.000.000 evra?

Lista onih koji su na Monćijevom spisku već sada je prilično dugačka. Najerealniji u ovom trenutku je dolazak Aleiša Vidala iz Barselone. Monći je vrlo dobro upućen u kvalitete nekadašnjeg univerzalca Sevilje, koji se nije izborio za mesto pod suncem na Nou Kampu, pa bi mogao u Rim, koji vapi za pojačanima na bočnim pozicijama, pre svega na desnom boku. Roma bi Vidala dovela na šestomesečnu pozajmicu uz otkupnu klauzulu od oko 10.000.000 evra na kraju sezone.

Jedno od imena koje se sve glasnije provlači kroz italijanske medije je ime ofanzivca Viljareala Nikole Sansonea, sa čijim je kvalitetima i te kako upoznat Euzebio di Frančeskog, kod koga je brzonogi fudbaler i eksplodirao u Sasuolu. To nije jedini potencijalni posao sa Viljarealom, s obzirom da je se na spisku sportskog direktora Vučice nalazi i desni bek Mario Gaspar, ali i odlični vezista Roberto Sorijano.

Ono što bi posebno obradovalo pristalice Đalorosa jeste da se Roma ponovo aktivira kada je u pitanju angažovanje najboljeg igrača Lestere Rijada Mareza. Alžirac se proteklih dana uopšte ne pominje na transfer pijaci, definitivno je jasno da ove zime neće završiti u Arsenlu, pa bi Vučica nakon priliva novca mogla ponovo da se aktivira.

Fereira Karasko

Ipak, poznato je da Monći ne voli previše da troši na dovođenje igrača, pa bi prioritet mogle da budu nešto jeftinije akvizicije. Jedna od potencijalnih je i ofanzivac Atletiko Madrida Janik Fereira Karasko. Jorgandžijama je novac neiphodan, a Roma je ponudila opciju pozajmice uz otkup od 25.000.000 evra. Ipak, Madriđani traže čak 10.000.000 evra, pa taj posao nije ni blizu kraja.

Naravno, stara Di Frančeskova želja je Domeniko Berardi. Ipak, čelnici Sasuola neće lako popustiti u ovom poslu, već će dodatno zatezati i podići cenu, što bi moglo da odvrati Rimljane.

Roma će odlaskom Džeka ostati bez praktično jedine prave “devetke”, ali se u ovom trenutku ne pominje nijedna prava devetka kao potencijalno pojačanje. Čelsi je prilikom pregovora pokušao da ubaci i Batšuaija, ali je Vučica belijskog internacionalca želela samo na pozajmicu, dok su Plavci ozbiljni u nameri da ga prodaju.

Dakle, biće uzbudljivo u Rimu u poslednjim danima prelaznog roka. Pijaca u Italiji se završava 31. januara u 23.00.

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleiš VidalEvropaItalijaJanik Fereira KaraskoMario GasparMonćiNikola SansoneRoberto SorijanoRomaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara