"Liroj Fer"
"Liroj Fer"

Šta je bitnije: Fer plej ili bodovi? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.10.13. | 13:12

Noričev Liroj Fer izabrao ovo drugo, ali se sa njim nisu složili ni sudija ni trener Kanarinaca Hjuton

Liroj FerKulturološke razlike. Tako bar tvrdi Liroj Fer pravdajući se za potez iz samog finiša meča sa Kardifom u kojem se nije obazirao na englesku tradiciju, pa je, umesto da posle namerno ispucane lopte istu vrati protivniku, zatresao praznu mrežu Velšana.

Samo par trenutaka ranije na terenu je ležalo nekoliko igrača tražeći pomoć, pa je golman Kardifa Dejvid Maršal loptu izbacio u aut. Kada je lopta vraćena u igru igrači Noriča su isprva odbijali odgovornost. Međutim, Fer ju je na kraju ćušnuo u nebranjenu mrežu. S obzirom na način na koji je to učinio mnogi su pomislili da je to uradio slučajno. Ali...
"Ne, namera mi je bila da postignem gol, jer sam želeo pobedu. Rezultat je bio 0:0 i želeo sam gol. U Holandiji, ako izbaciš loptu van terena, to ne znači automatski da ne smeš da nastaviš da igraš. Ako hoćeš – jednostavno nastaviš. Vidim da je ovde u Engleskoj drugačije. Sledeći put ću vratiti golmanu loptu", iskren je bio Fer.

Izabrane vesti

Pitanje je, uostalom, kako bi prošao da mu je umesto Krisa Hjutona trener Aleks Ferguson ili ne daj Bože Fabio Kapelo. Naime, ova poslednja dvojica su igračima strogo zabranjivali da u sličnim situacijama praktikuju fer-plej. Hjuton je zagovornik sportskog viteštva, pa je posle meča rekao da bi se, da je gol bio priznat, Kanarinci sklonili sa puta protivnicima i dozvolili im da izjednače.

Inače, gol nije priznat zbog intervencije sudije Majkla Džonsa, koji je momentalno poništio pogodak pod izgovorom da nije signalizirao da se utakmica nastavi. Što je, naravno, bio sam izgovor.

Sportni detalj pogledaje na pet minuta i 35 sekundi od početka klipa.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaKardif SitiKris HjutonLiroj FerMajkl DžonsonNorič SitiPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara