"Srđan Vujaklija"
"Srđan Vujaklija"

Šta kaže Vujaklija, kako se u Čačku piše Evropa?

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.10.15. | 16:50

Borac na stadionu kraj Morave savladao OFK Beograd sa 1:0 i osigurao ostanak na drugom mestu na tabeli. Spartak poražen u Subotici, bez golova u Milanovcu i Pazaru

Srđan VujaklijaSve glasnije se o tome priča u Čačku. A kako i ne bi kada je četa Nenada Lalatovića ostvarila već osam pobeda u prvih 14 kola Superlige. Izlazak na evropsku scenu izgleda kao sasvim dostižan cilj. Poslednji u nizu dokaza dobili smo danas na stadionu kraj Morave na kojem je Srđan Vujaklija slomio otpor OFK Beograda i Borcu doneo četvrtu uzastopnu pobedu - 1:0 za siguran ostanak na drugom mestu na tabeli šampionata Srbije.

Od prvog minuta sudije Milorada Mažića videlo se da čačanske Zebre više žele bodove. Umalo im je Vujaklija taj toliko željeni gol doneo još u prvom poluvremenu, ali je Mažić poništio pogodak zbog ranije prekršaja domaćih što je izazvalo salvu zvižduka sa tribina. Zvižduci su naravno bili upućeni arbitru, igrači su i dalje imali podršku domaće publike, nastavili da gaze ka cilju i u 65. minutu su bili nagrađeni.

Izabrane vesti

Stefan Vukmirović je centrirao, a Vujaklija spretno primio loptu i poslao je iza leđa nemoćnog Čupića. Borac ostaje na drugom mestu, sada sa 27 bodova. Pitanje je samo da li će mu prići Javor ili Partizan. Preskočiti ga neće. Barem ne do daljeg.
"Grad mora da bude ponosan na učinak ovih momaka. Niz od sedam utakmica bez poraza zaslužuje sve pohvale. U ovu smo utakmicu ušli sa malim grčem, ali sve rešili u drugom poluvremenu", zadovoljno je trljao ruke Nenad Lalatović, arhitekta Borčevog uspega.

Bodove je osvojio i Voždovac, koji je iskoristio bledo izdanje Spartaka na Gradskom stadionu i u Subotici slavio sa 2:0 golovima Elmira Asanija i Jovana Stanojevića. Nikakvo iznenađenje, štaviše, da su Zmajevi imali malo više sreće pobeda je mogla da bude i ubedljivija, jer Subotičani nisu prikazali mnogu.

Imao je doduše Milan Makarić šansu da pri rezultatu 0:0 stavi goste pod pritisak, ali je uspeo da sa 20 metara promaši potpuno prazan gol rivala.
"Nimalo laka utakmica. Posle tri poraza Spartaka došli smo na noge timu koji je želeo da dobije po svaku cenu. Ali mi rastemo iz utakmicu i utakmicu. Pokazali smo da smo jako nezgodan protivnik. Mene lično raduje što odbrana vrlo dobro čuva taj gol što ranije nije bio slučaj. Vratilo nam se za neke ranije promašaje. Kada radite dobro na duži period to mora da se vrati. Raduje me i što je Asani pokazao da ima kvalitet, što je dobro igrao i Srećković, koji je budućnost kluba", sumirao je utiske šef struke Voždovca Bratislav Živković.

Trener Spartaka Stevan Mojsilović nije mogao da bude zadovoljan. Uostalom, njegov tim je doživeo i četvrtu uzastopnu pobedu.
"Zaslužena pobeda Voždovca. Pokazali su da znaju sa loptom, a to je najbitnije u fudbalu. Što se nas tiče, ovo je naša najgora utakmica otkako sam ja tu", kratko je rekao Mojsilović, pre no što se osvrnuo i na sopstvenu odgovornost za loše rezultate.
"Ovo je najgori period moje karijere, ne gledajući samo rezultate, nego i sve okolnosti u kojima živimo pogotovu u ovih mesec dana. Naravno da su navijači nezadovoljni, nezadovoljan sam i ja. Moja odgovornost svakako da postoji. Hteo ili ne, biću kriv i za ono što nisam. Odgovornost za celokupno stanje u klubu ne mogu da razumem. Voždovac je jednostavno bolji od nas. Bolji su i pojedinačno. Bolje barataju loptom". 

Čuka odnela bod iz Novog Pazara

Nažalost, ova tri gola bila su jedina na četiri utakmice igranje u terminu od 15 sati. Čukarički je odneo bod iz Novog Pazara - možda je mogao i više, ali je Andrija Pavlović u petom minutu pogodio samo stativu - a plodom nisu urodili ni ataci Metalca u susretu sa komšijama iz lučanske Mladosti u Gornjem Milanovcu, te pokušaji gostiju iz kontri.

U gradu sa Jošanice međutim svi zadovoljni. I igrom i rezultatom.
"Ovo je najteži protivnik otkako sam preuzeo ekipu. Čukarički je ušao u utakmicu sa Tijagom kao prvim špicem i Bojićem kao drugim, isto kao protiv Partizana. Imali smo i mi i oni svoje šanse. Ali je rezultat ostao 0:0 i to je realan prikaz svega što smo videli na terenu, iako smo se mi nadali osvajanju sva tri boda", rekao je šef struke Plavih Mladen Dodić, dok se kolega iz Čuke Zoran Popović saglasio.
"Odlična utakmica. Iznad nivoa naše lige. Kao i sam ambijent. Mi smo izašli da se nadigravamo sa protivnikom i tako ćemo ubuduće i nastaviti. Ponosan sam na motiv sa kojim su moji igrači istrčali na teren. Čestitam Pazarcima na bodu, kao i na samom prijemu".

Dve poslednje utakmice Superlige igraju se od 19 sati kada će Parizan i Javor u Humskoj odigrati derbi kola, dok će se pod Đurđevim brdom sastati Jagodina i Radnik.

Superliga, 14. kolo:

Rad - Crvena zvezda 0:3 (0:0)
/Grujić 40, Ristić 88, Katai 90+2/

Vojvodina - Radnički Niš 0:2 (0:0)
/Marjanović 72, Đuričković 89pen/

Nedelja:

Metalac - Mladost 0:0

Novi Pazar - Čukarički 0:0

Spartak - Voždovac 0:2 (0:1)
/Asani 21, Stojanović 80/

Borac Čačak - OFK Beograd 1:0 (0:0)
/Vujaklija 65/

19.00: Partizan - Javor
19.00: Jagodina - Radnik

Piše: Dejan Stanković;
Foto: Star Sport


tagovi

fk voždovacSuperligaSrđan VujaklijaSrbijaOFK BeogradNovi PazarMladost LučaniMetalacJovan StojanovićElmir AsaniČukaričkiBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara