""
""

Šta u Partizanu misle o planu ULEB-a? Ne zatvarajte Evroligu, neka bude kao u fudbalu, gde dobri postaju bogati

Vreme čitanja: 1min | pet. 23.01.15. | 14:14

Duško Vujošević o najavi promene formata najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Evropi

Malo o Jadranskoj ligi, malo i o Evroligi. Tokom konkerencije posvećene utakmici 19. kola regionalnog takmičenja Duško Vujošević se dotakao i najave da bi od sezone 2016/2017 moglo da dođe do formiranja nove lige pod okriljem ULEB-a, koja bi bila zatvorenog tipa i u kojoj bi učestvovalo 20 najbogatijih klubova i još četiri koja bi prohodnost obebedila preko Evrokupa.
Nema potrebe da se zatvara takmičenje. Kad bi se liga zatvorila ne bi bilo dobro za košarku, jer bi devalviralo takmičenje za ekipe koje ne uđu u Evroligu. Fudbal je tu radio izvarednu stvar, uvođenjem sistema kvalifikacija, gde oni koji igraju dobro postaju bogati, a ne obrnuto. Nije potrebno objašnjavati zašto klub sa budžetom od 500.000 evra igra u Evroligi. Košarka nije profitabilan sport, posebno u Srbiji. Neka u tu ligu uđe onaj ko bude prvak, jer se na taj način klub održava živim“, rekao je Vujošević.

Novinari su trofejnog stručnjaka pitali da prokomentariše sukob na relaciji ULEB - FIBA, koji bi u budućnosti mogao da dođe do ukidanja Jadranske lige.
To su viši interesi i klub a ni ja, ne možemo da utičemo na to. U ovom momentu Evroliga ima adute u svojim rukama, a taj sukob je nastao jer Evroliga nije dozvolila prozore za učesće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo kako bi se česće održavalo“, zaključio je Duško Vujošević.

Izabrane vesti

(FOTO: Star sport)


tagovi

ULEBFK PartizanJadranska ligaFIBAEvroligaDuško Vujošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara