""
""

Šta za Atletiko posle zabrane? Imaju pravo na 10 pojačanja, četvorica su ozbiljni talenti

Vreme čitanja: 4min | čet. 01.06.17. | 18:13

Madriđani mogu da dovedu određene igrače koji bi bili pojačanja

Hladan tuš je danas stigao u Madrid iz Lozane. Sud za sportsku arbitražu u Lozani je odbio Atletikovu žalbu na zabranu regitrsacije pojačanja što znači da Atletiko u letnjem prelaznom roku neće moći da registruje novajlije. Tačnije, moći će da kupi igrače ali oni ne mogu da igraju za Rohiblankose do 1. januara kada ističe suspenzija.

Izabrane vesti

Štra dalje za Atletiko?

Za klub takvih ambicija je ozbiljan udarac kada mora da prespava letnji prelazni rok. Od velikih pojačanja poput Lakazeta nema ništa. Ali postoji šansa da se Atletiko pojača. Tanije, postoji tačno 10 igrača koji u letnjem prelaznom roku mogu da zaduže opremu Jorgandžija i budu na raspolaganju Dijegu Simeoneu za početak sezone.

Reč je o Atletikovim fudbalerima na pozajmicama širom Španije. Među njima je nekoliko talentovanih igrača koji mogu da budu ozbiljna pojačanja.

Matijas Kraneviter (Sevilja)

Kranevitera je Atletiko kupio iz River Plejta pre dve godine kao jednog od najvećih talenata Južne Amerike. Najavljivali su ga kao mešavinu Čola Simeonea i Fernanda Redonda. Ipak, u prvoj sezoni je odigrao samo 11 mečeva za Madriđane i letos je pozajmljen Sevilji. Tamo je bio standardniji i na momente pokazivao formu iz Rivera. S obzirom da ga je Atletiko pozajmio bez klauzule o otkupu ugovora, znači da računa na njega. Verovatno odlazi Tijago i Kraneviter će uskočiti na njegovo mesto.

Lusijano Vijeto (Sevilja)

Još jedan Atletikov talentovani Argentinac na pozajmici u Sevilji. Takođe, kupljen u leto 2015. godine. Iz Viljareala za 20.000.000 evra. Posle sezone u Atletiku u kojoj se nije proslavio, prosleđen je u Sevilju u sklopu Gameirovog transfera u obrnutom smeru. Sevilja je platila 3.000.000 evra za jednogodišnju pozajmicu, ali ima i opciju da ga otkupi za 20.000.000 evra. Ali male su šanse da će Andalužani aktivirati klauzulu. Postoji i opcija da ga Atletiko vrati i proda Valensiji čiji transfer Marselinjo ga je lansirao u Viljarealu. Međutim, ako ode Gameiro ili eventualno Grizman, onda će Vijeto biti potreban Simeoneu...

Rafael Santos Bore (Viljareal)

I on je kupljen 2015. godine kao pojačanje za perspektivu. Talentovani Kolumbijac je potom ostao jednu godinu u Kaliju kao pozajmljen igrač, a potom je pozajmljen Viljarealu u prošloj sezoni. Nije se proslavio u 17 utakmica, ali je imao konkurenciju u vidu Pata, Bakambua, Soldada, Adrijana i Sansonea. Moguće je da ga Atletiko vrati i da ga Čolo polako priprema za bitnije uloge.

Diogo Žota (Porto)

Atletiko je mladog portugalskog napadača kaparisao još prošlog leta iz Pasoš Fereire i potom ga pozajmio Portu. Žota je prilično dobro igrao u Portu i na 38 mečeva dao devet golova. Velika je nada portugalskog fudbala i Porto želi da ga otkupi. Cena je 20.000.000 evra. Na Atletiku je da proceni šta mu je potrebnije. Žota ili novac.

Havijer Mankiljo (Sanderlend)

Desni bek je dobro poznat Čolu. Simeone ga je zatekao u klubu, sarađivali su tri sezone, ali je Mankiljo bio rezerva. Potom je pozajmljivan Liverpulu, Marselju i Sanderlendu. Istekla mu je pozajmica u Sanderlendu gde je odigrao dvadesetak utakmica i već se vratio. Međutim, teško da će ostati u Atletilku pored Huanfrana i Vrsaljka.

Amat Dijedu (Tenerife)

Ovaj momak bi mogao da bude Atletikov džoker. Doveli su ga kao klinca iz Valjadolida i ove sezone ga pozajmili u Tenerife gde je blistao i najzaslužniji je što se ostrvljani i dalje bore za plasman u Primeru. Bio je standardan i dao je 12 golova do sada. Brzonogo krilo možda dobije šansu kod Simeonea naredne sezone...

Bernard Mensa (Vitorija Gimaraeš)

Ofanzivni vezista iz Gane se vraća sa pozajmice iz Vitorije Gimaraeš gde nije ostavio neki poseban utisak. Prošlu je proveo na pozajmici u Hetafeu i ni tada nije napravio iskorak. Teško da će se zadržati ovog leta u Atletiku...

Ektor Ernandez (Albasete)

Atletiko ga je kupio pre četiri godine kao talentovanog klinca iz Las Palmasa, prebacio ga u B tim i potom slao na pozajmice u Elče i trećeligaša Albasete gde je ove sezone dao 14 prvenstvenih golova. Ali teško da će dobiti šansu za ostanak u Madridu. Atletiko ima bolje opcije...

Emilijano Velsakez (Braga)

Urugvajski vezista nije u Atletikovim planovima još otkako su ga 2014. godine kupili od Danubija. Ima 23 godine, dve sezone je bio pozajmljen Hetafeu, a jednu Bragi gde nije ništa pokazao. Njemu se sprema nova pozajmica...

Aksel Verner (Boka Juniors)

Za ovog argentinskog golmana su pričali da je svetko čudo kada ga je Atletiko po naredbi Simeonea kupio od Atletiko Rafaele. Prosleđen je u Boku Juniors na pozajmicu, ali je tamo bio tek treća opcija. međutim, vreme radi za njega i Simeone ga se neće odreći. Oblak i Moja ostaju, tako da Verneru verovatno sledi nova pozajmica.

(FOTO: Action images)


tagovi

Atletiko MadridDiogo ŽotaEvropaHavijer MankiljoLusijano VijetoMatijas KraneviterPrimeraRafael Santos BoreŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara