"Arena Pantanal"
"Arena Pantanal"

Stadion na kojem su se igrale četiri utakmice Svetskog prvenstva proglašen nebezbednim!

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.01.15. | 22:58

Arena Pantanal sa 42.000 sedišta, za čiju je izgradnju utrošeno 230 miliona dolara, zatvara se zbog brojnih građevinskih problema kako bi se obezbedila sigurnost za korisnike, saopštili su zvaničnici brazilske države Mato Groso

Arena Pantanal

Novi stadion u zapadnom brazilskom gradu Kujabi biće zatvoren zbog hitnih popravki, samo sedam meseci nakon što su na njemu odigrane četiri utakmioce fudbalskog prvenstva sveta.

Izabrane vesti

Arena Pantanal sa 42.000 sedišta, za čiju je izgradnju utrošeno 230 miliona dolara, zatvara se zbog brojnih građevinskih problema kako bi se obezbedila sigurnost za korisnike, saopštili su zvaničnici brazilske države Mato Groso.

Navodi se da je curenje vode među problemima na stadionu. Brazil je utrošio oko tri milijarde dolara, od čega je 90 posto javnog novca, na 12 novih i obnovljenih stadiona za Mundijal.

Državni zvaničnici žestoko su kritikovani zbog haotičnog planiranja izgradnje najmanje četiri "bela slona", od kojih je jedan u Kujabi, navodi AP.

Na ovom stadionu odigrane su utamice između Čilea i Australije (3:1), Rusije i Južne Koreje (1:1), Nigerije i Bosne i Hercegovine (1:0), kao i meč između Japana i Kolumbije (1:4).

Mnogi rukovodioci stadiona borili su posle završetka Mundijala da pronađu korisnike i pokriju dugove, a pojedine fudbalske arene korišćene su za dečje manifestacije, verske službe ili masovna venčanja.

Međunarodna fudbalska federacija ranije je ocenila da je za prošlogodišnji šampionat sveta potrebno samo osam stadiona, ali su brazilski političari i građevinske kompanije lobirali kod fudbalskih funkcionera da se utakmice igraju širom zemlje.

Pored Kujabe, drugi "beli slonovi" građeni su u Natalu, Manausu i prestonici Braziliji.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalMundijal 2014BrazilArena Pantanal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara