"Fredi Adu"
"Fredi Adu"

“Stari usisivač” Fredi Adu došao na probu - trener neće ni da ga vidi

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.08.17. | 11:10

Već postaje tužno

Fredi AduIsprva je bilo možda i komično čitati svakog leta o novom egzotičnom klubu u koji je zalutao Fredi Adu, nazivan "novim Peleom" kada je 2004. kao 14-godišnjak potpisao profesionalni ugovor sa Di-Si junajtedom. Ali davno su prošla vremena kada su, nadajući se da u tim nogama zaista ima nepatvorenog fudbalskog talenta, Frediju ugovore nudili Benfika i Monako.

Dugo Aduovo putovanje - tokom kog je, između ostalih mesta,  obišao i Finsku i Jagodinu - dovelo ga je do Novog Sonča, odnosno probe u novom poljskom prvoligašu Sandecju.

Izabrane vesti

Ali ako je Adu makar i na sekund pomislio da je rešo svoj profesionalni status usledilo je bolno otrežnjenje. Šef struke Sandecje Radoslav Mrockovski žestoko se uvredio što nije bio uopšte konsultovan prilikom odlučivanja o tome da Adu dođe na probu.
"Sad sam čuo da ga je neko pokupio na aerodromu, ali to nije moja ideja i ne prihvatam ovako nešto! Ja neću da ga probam, neka to uradi taj što ga je doveo. Ovo je smešno. Umesto da gradimo tim na smislen način, mi tražimo stare usisvače", rekao je Mrockovski.

Čini nam se - neuspešna proba u najavi. Nije više smešno. Već postaje tužno.

Samo da se prisetimo, 2005. godine nagradu FIFPro sindikata za najboljeg mladog fudbalera godine dobio je Vejn Runi. Fredi Adu je zauzeo drugo mesto na glasanju.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

EvropaFredi Adumeđunarodni fudbalPoljska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara