"Gol Staridža"
"Gol Staridža"

Sterling i Staridž pokvarili maestralan debi Tadića, Liverpul krenuo pobedom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.08.14. | 16:21

Srpski as zgrešio kod gola, ali je fenomenalnom petom za za Klajna potvrdio da će biti glavni igrač svog novog tima. Međutim, napadački duo Redsa bio je previše za Svece

Gol Staridža"Rodžerse, trebalo je da kupiš Dušana Tadića", bila je šaljiva poruka kojom su navijači Liverpula preplavili internet posle fantastične pete srpskog internacionalca za Natanijela Klajna i privremeno izjednačenje. Ali, prevelik je Liverpul klub da bi ga porazio jedan igrač, a u prelaznom roku osakaćeni Sautempton previše se oslonio na kvalitete doskorašnjeg veziste Tventea i na kraju morao da čestita boljem – 2:1 na Enfildu za trijumfalan start Redsa u novoj sezoni.

Naoštrena četa Brendana Rodžersa samo je nastavila tamo gde je proletos stala. Odlazak Luisa Suareza, po mnogima nenandoknadiv hendikep za Liverpul, nije poremetila filozofiju mladog  stručnjaka – od prvog minuta svim silama na protivnički gol.

Izabrane vesti

Takva taktika isplatila se u 23. minutu kada je Rahim Sterling zatresao mrežu gostiju i još jednom nagovestio da će ove sezone biti još ubojitiji nego lane i da bi mogao da bude i glavno napadačko oružje tima sa Enfilda. Svoj deo posla je savršeno je odradio i Džordan Henderson, koji je na svojoj polovini terena oduzeo loptu baš Tadiću i prebacio nekih 40 metara. Lopta kao na tacni za Sterlinga, koji se u trku namestio i pogodio za 1:0.

 

Međutim, u 56. minutu Enfild je utihnuo i poklonio se Tadiću. Navuklo je najzvučnije letošnje pojačanje Sautemptona dvojicu igrača na sebe, a potom loptu petom protnulo do Klajna, koji je istrčao sam pred Simona Minjolea... Sjajna egzekucija za 1:1 i oduševeljenje navijača Svetaca koji su dobili novog idola. Mislimo na Tadića naravno.

 

Inznenađenje je, ipak, izostalo. Mnogi će reći zbog odluke Ronalda Kumana da u 74. minutu izvede Tadića iz igre, ali je pravednije reći da se Liverpul u samom finišu jednostavno prejako zatrčao na rivala. Sautempton nije ekipa koja ume da se brani u takvim trenucima.

Liverpul, pak, i te kako ume da napada. Centaršut sa desne strane, Sterling je glavom spustio na nogu Danijela Staridža, a ovaj loptu zakačio taman toliko da matira Frejzera Fostera – 2:1 za aktuelne viceprvake Engleske.

 

U samom finišu je, međutim, Liverpul mogao da ostane bez plena, ali je Minjole zaustavio topovski udarac Morgana Šnajderlina, da bi u nastavku iste akcije Šejn Long, koji je na teren ušao umesto Tadića, glavom bio neprecizan sa pet metara.

Doduše, malo je verovatno da su u Sautemptonu uopšte računali na bodove sa Enfilda. Obzirom na očekivanja, utisak je da su Sveci pružili i više od onoga što mu se predviđalo. Liverpul je cilj ostvario, ali... Posle pobede od 4:0 u generalnoj probi sa Borusijom Dortmund navijači su se sigurno nadali i moćnijem startu sezone. Međutim, za početak - sasvim dovoljno. Uostalom, u Premijer ligi nikoga nije lako savladati.

PREMIJER LIGA – 1. KOLO:

Liverpul – Sautempton 2:1 (1:0)
/Sterling 23, Staridž – Klajn 56/

17.00 Njukasl – Mančester Siti

Subota:

Mančester junajted – Svonsi 1:2 (0:1)
/Runi 53 – Ki 28., Sigurdson 72/

Lester – Everton 2:2 (1:2)
/Uloa 22, Vud 86 - Mekgidi 20, Nejsmit 45/

KPR – Hal Siti 0:1 (0:0)
/Čester 52/

Stouk – Aston Vila 0:1 (0:0)
/Vejman 50/

VBA – Sanderlend 2:2 (1:1)
/Berahino pen 42, 74 – Katermol 5, Larson 85/

Vest Hem – Totenhem 0:1 (0:0)
/Dajer 90+2/

Arsenal – Kristal Palas 1:2 (1:1)
/Hangeland 35 - Košćielni 45+1, Remzi 90+1/

Ponedeljak:
21.00 Barnli - Čelsi

(FOTO: Action images)


tagovi

Danijel StaridžDušan TadićEngleskaEvropaLiverpulNatanijel KlajnPremijer ligaRahim SterlingSautempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara