""
""

Stigla „čestitka“: Mutuov kokain će koštati Juventus i Livorno 21 milion evra

Vreme čitanja: 1min | pet. 18.10.13. | 16:39

Čelsi je dobio spor prema kojem će italijanski klubovi morati mu isplate pomenutu sumu zbog nepoštovanja pravila

Adrijan Mutu je zapržio čorbu, a ceh će na kraju platiti Juventus i Livorno!? Višegodišnja afera konačno dobija epilog.

Izabrane vesti

Problem datira iz jeseni 2004. godine kada je Mutu igrao za Čelsi. Tokom interne klupske doping kontrole, Rumun je bio pozitivan na kokain i kažnjen je sedmomesečnom zabranom igranja, ali i otkazom u Čelsiju. Ubrzo je klub sa Stamford Bridža otvorio sudski spor ptopziv Mutua i tražio 21 milion evra odštete zbog narušavanja klupskog ugleda. Presuđeno je u korist Čelsija, ali Mutu nikada nije isplatio pomenutu sumu.

Posle tri meseca je na poziv kontroverznog Lućana Mođija potpisao ugovor sa Juventusom. Sve je išlo preko Livorna, pošto je Juventus ima popunjenu kvotu stranaca. Zato je Livorno prvo potpisao Mutua, pa ga automatski  prosledio na pozajmicu u Juventus.

Međutim, Čelsi je ubrzo tužio Juventus i Livorno, jer svaki klub koji je angažovao Mutua po pravilima je preuzeo i njegova dugovanja, zato što je imao koristi od pomenutog fudbalera.

FIFA je presudila u korist Čelsija, tako da su Juve i Livorno dužni  da Čelsiju isplate 21 miliona evra. Stara dama ima rok od 15 dana da se žali arbitražnom sudu u Lozani, a već je podnela žalbu. To im je poslednja nada da će izbeći plaćanje milionskog obeštećenja. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Adrijan MutuČelsiEngleskaEvropaItalijaJuventusLivornoPremijer ligaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara