""
""

Stojadinović odbio dvojicu ponuđenih igrača Barselone

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.10.13. | 22:00

Sportski direktor bio na sastanku sa predsednikom Barselone i direktorom Mančester Sitija. Moguća saradnja klubova u budućnosti

Crvena zvezda je na pragu da uspostavi saradnju sa Barselonom i Mančester Sitijem, tvrdi sportski direktor crveno-belih Zoran Stojadinović. U razgovoru za Novosti, Stojadinović je otkrio da se prethodnih dana u Barseloni sastao sa predsednikom Blaugrane Sandrom Roselom i sportskim direktorom Mančester Sitija Ćikijem Begiristainom, koji je ranije tu ulogu obavljao u Barseloni.
„Eventualna saradnja s Barselonom mogla bi da bude vezana pre svega za mlađe kategorije, jer niti mi imamo kvalitet neophodan za njihov seniorski tim, niti je realno da njihovi igrači dolaze u Srbiju. Ali, Rosel je istakao da su zainteresovani da u Beograd pošalju stručnjake iz omladinske škole, koji bi na licu mesta mogli da se uvere u kvalitet kojim Zvezda raspolaže u mlađim selekcijama“, kaže Stojadinović za Novosti.

Izabrane vesti

Stojadinović je napomenuo i da mu je predsednik Barselone ponudio dvojicu fudbalera iz B tima Barselone, ali da je on to odbio.
„Rosel nam je ponudio dva igrača iz B tima Barselone, ali sam mu se zahvalio na tome. Ipak je reč o mladima koji se još razvijaju i igraju sasvim drugačiji fudbal, a nama su potrebni gotovi igrači da bismo se borili za titulu. Niti imamo vremena, niti koristi da dajemo prostor za formiranje tuđih fudbalera, koji pritom ne mogu da nam donesu momentalni rezultat.“

Ono u čemu bi klub sa Marakane mogao ba ima koristi od Barselone je eventualno školovanje Zvezdinih trenera u po mnogima najboljoj školi na svetu.
„Barselona nam stoji na raspolaganju i kada je u pitanju usavršavanje naših kadrova, kroz odlaske Zvezdinih trenera u Barsin kamp, gde bi pratili rad njihovih stručnjaka. Takođe, razgovarali smo i o ideji da direktor škole Barselone dođe kod nas i kroz predlog plana i programa rada pomogne u postavljanju temelja jedne nove, bolje Omladinske škole Crvene zvezde.“

Što se tiče eventualne saradnje sa Mančester Sitijem, Stojadinović kaže da je moguće da neko od Zvezdinih fudbalera bude prodat Građanima.
„Siti je sasvim druga priča, jer oni žive od rezultata i ne stvaraju, već kupuju gotove igrače. S Begiristajnom sam razgovarao o saradnji i mislim da bismo mogli da napravimo nešto u vidu pozajmica ili da im uskoro prodamo nekog igrača. Pozvao me je da dođem na neku od narednih utakmica Sitija, a on će verovatno biti naš gost na predstojećem derbiju s Partizanom. Teme o kojima sam razgovarao s Roselom i Begiristajnom izneću u ponedeljak Upravnom odboru, koji će kao rukovodeće klupsko telo odlučiti o eventualnoj saradnji“, istakao je Stojadinović.

(FOTO: Večernje novosti)


tagovi

Čiki BegiristajnFK Crvena zvezdaSandro RoselSrbijaSuperligaZoran Stojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara