"Slaviša Stojanović"
"Slaviša Stojanović"

Stojanović: Realizacija nas umalo skupo koštala

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.03.14. | 18:09

"Teško je igrati sa ovakvim temperaturnim razlikama. Jedan dan pet, sutra 20 stepeni Celzijusa", trudi se trener Zvezde da pronađe razloge čestih promašaja

Slaviša StojanovićJubilarna, 10. uzastopna pobeda u džepu je Slaviše Stojanovića, koji nastavlja da korača ka tituli šampiona. Ali, da korača, ne da juri. Da bi jurio, Crvena zvezda bi morala da izgleda mnogo ubedljivije i pre svega bude mnogo efikasnija nego u današnjem susretu sa Donjim Sremom.
"Imali smo dobrog protivnika, koji bolje igra nego što njegovo stanje na tabeli pokazuje. Imali smo dosta prilika da mirnije privedemo utakmicu kraju. Ali, imali su i oni prilike. Na našu sreću, nisu uspeli da ih realizuju, pa moramo da da priznamo da je loša realizacija mogla skupo da nas košta", iskreno će Stojanović na konferenciji za novinare posle meča.

U čemu je problem? Stojanović nabraja nekoliko mogućih odgovora.
"Što se tiče samog kreiranja šansi ovo nam je bila jedna od boljih partija. Nekada igramo dobro, a ne stvaramo šanse. Ali, važni su bodovi, ekipa se ne stvara preko noći, a svi znaju koliko je nama letos došlo igrača, a pritom se traže rezultati. Veliki je pritisak. Neko se lakše nosi sa njim, neko teže. Teško je, takođe, igrati kada je temperaturna razlika tolika kao danas. Jedan dan pet, sutra 20 stepeni Celzijusa. Nije bilo lako nijednoj ekipi".

Izabrane vesti

Jedno od pitanja novinara išlo je na račun Nikole Mijailovića, ali i drugih Zvezdinih startera koji igraju roviti.
"Mijailović nema snage za 90 mminuta i čestitao bih mu što je uopšte izašao na teren. Pružio je partiju iznad mogućnosti. Kasnije nas je poremetila nas povreda Petkovića, a Lazović i Ninković nisu 100 odsto spremni zbog povreda koje su imali".

Šef struke Donjeg Srema Vlado Čapljić vodio se onom starom – ne plače se za prosutim.
"Svaka utakmica koja prođe ne vraća se. A bodova u opticaju je sve manje. Ne sme da se desi da se propustiti onakva šansa protiv Zvezde. Našim greškama smo im omogućili da stvore svoje prilike. Čestitke Zvezdi za pobedu, zaslužili su je, a nama borba za opstanak i prva meč lopta nam predstoji od sledećeg kola i susreta sa Radničkim".

O činjenici da su Sremci ponovo "domaćini" bili van kuće vrlo kratko.
"Kao da smo gosti. Nismo ni trening imali ovde. Da jesmo bilo bi drugačije", rekao je Čapljić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vlado ČapljićSuperligaSrbijaSlaviša Stojanovićdonji sremFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara