""
""

Stojketova košmarna noć u Njukaslu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.12.16. | 22:40

Svrake se ubedljivom pobedom nad Forestom od 3:1 vratile na čelo Čempionšipa. Magla prekinula dve utakmice

Košmarna sezona za Vladimira Stojkovića i Notingem Forest nastavila se i večeras u Njukaslu gde Šumari nisu uspeli da naprave iznanađenje. Svrake nisu dozvolile da im se ponovi Šefild Venzdej (iako je pretilo u jednom trenutku), a da se bar na neko vreme vrate na čelo Čempionšipa pobrinuo se (a ko će drugi) Dvajt Gejl koji je postigao pobedonosne golove u grugom poluvremenu.

Izabrane vesti

Dobro se držao Forest u prvih 45 minuta. Domaćin je rano poveo, posle šuta Meta Ričija sa preko 20 metara kada je lopta pogodila igrača Šumara i prevarila golmana srpske reprezentacije. Ništa nije mogao Stojke kod tog gola, lopta je znenada promenila smer, ali su gosti već posle pola sata odgovorili, pogotkom Dumitrua za 1:1.

Držao se Notingem, čak i kada je ostao bez isključenog kapitena Meta Milsa u 60. minutu. Njegov drugi žuti karton bio je uvod u ofanzivu Njukasla, koju je znalački iskoriostio Dvajt Gejl. Najbolji strelac Čempionšipa je postigao dva gola, stigao do brojke od 19 i doneo novu pobedu ekipi Rafe Beniteza kojom se Njukasl vratio na čelo tabele ispred Brajtona čiji je meč sa autsajderom Kardifom večeras odložen zbog magle. 

Inače, Dvajt Gejl je u završnici ustupio mesto srpskom reprezentativcu Aleksandru Mitroviću koji nije imao vremena da pokaže šta zna. Utisak je da je kod trećeg gola možda Stojković mogao i bolje da interveniše jer se Gejl ušetao s loptom u mrežu, ali pored onako očajne odbrane kakva je Forestova ni Bufon ili Kurtoa ne bi bolje prošli... 

U drugom meču večerašnjeg programa Ipsvič je na svom terenu savladao Bristol Siti sa 2:1, dok je meč između Redinga i Fulama koji predvodi naš Slaviša Jokanović prekinuta posle prvih 45 minuta zbog guste magle.  

ČEMPIONŠIP, 24. kolo

Četvrtak

Aston Vila - Lids 1:1 (0:0)
/Kođija 86pen - Janson 54/

Roteram - Barton Albion 1:2 (1:2)
/Adejemi 45 - O’Grejdi 36, Irvin 41/

Petak

Ipsvič - Bristol Siti 2:1 (1:0)
/Bru 39, Pitman 87 - Abraham 52/

Njukasl - Notingem 3:1 (1:1)
/Riči 4, Gejl 63, 80 - Dumitru 29/

Reding - Fulam (prekinuto)
Brajton - Kardif Siti (odloženo)

Subota
13.30 Hadersfild - Blekburn
16.00 Barnsli - Birmingem Siti
16.00 Derbi - Vigan
16.00 Preston - Šefild Vensdej
16.00 Vulverhempton - KPR
18.30 Brentford - Norič 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vladimir StojkovićNotingem ForestEngleskaDvajt GejlČempionšipAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara