"Stojković"
"Stojković"

Stojković protiv menadžera: Partizan je potez karijere

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.01.13. | 09:40

FIFA je presudila da čuvar mreže crno-belih mora da plati Mek Gilu 70.000 evra, inače će mu, navodno, zabraniti pojavljivanje u zvaničnim mečevima

StojkovićGolman Partizana Vladimir Stojković spreman je da dvoipogodišnji spor sa agentom Entonijem Mek Gilom istera na čistac. Stojković namerava da predmet dostavi Sportskom sudu u Lozani, ukoliko FIFA ostane pri odluci da srpski reprezentativac mora da obešteti nekadašnjeg privremenog zastupnika isplatom 70.000 evra.

Naime, svetska “kuća fudbala” presudila je da čuvar mreže crno-belih plati pomenuti iznos Mek Gilu, inače će mu, navodno, zabraniti pojavljivanje u zvaničnim mečevima. Problem je nastao krajem letnjeg prelaznog roka 2010. u kojem je Vladimir iz Sportinga došao na pozajmicu u Humsku.
“Prethodnu sezonu proveo sam, takođe, kao igrač portugalskog kluba u dresu Vigana, a kad mi je istekla saradnja sa Englezima dogovorio sam se sa Mek Gilom i njegovim poslovnim partnerom Janom Andersonom da mi pronađu angažman. Radili smo na reč. Od marta do avgusta imali su pet meseci, a ništa nisu uradili. Na kraju sam, posredstvom mog dugogodišnjeg zastupnika Zorana Stojadinovića, došao među crno-bele i danas smatram to najboljim potezom karijere. Onda se javio Mek Gil smatrajući da je izigran, ali je zapravo promenom datuma u otvorenom ugovoru sam sebe eliminisao iz posla”, rekao je Stojković za Sportski žurnal.

Mek Gil i Stojković imali su potpisan ugovor o zastupništvu prilikom pozajmice Viganu, ne i prilikom dolaska među crno–bele.
“U pitanju je klasičan pokušaj prevare! Uzdržaću se od komentara kad je FIFA u pitanju, ali ne mogu da verujem da moćna i uticajna organizacija može sebi da dozvoli da se na ovaj način poigrava imenom sportiste koji je po svemu čist. Verujem u pravdu i zato sam spreman da ovaj slučaj dobije epilog na Sportskom sudu u Lozani”, zaključuje Stojković.


(FOTO: MN Press) 

Izabrane vesti


tagovi

FK PartizanSuperligaVladimri Stojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara