"Stoner ume i sa avionom, a šta tek radi na Dukatiju"
"Stoner ume i sa avionom, a šta tek radi na Dukatiju"

Stoner oštri Dukatijeve kandže za Lorenca!

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.06.16. | 09:41

Stoner je dva puta bio šampion kraljevske klase, probao je sve i svašta, čak i pilotiranje, a sada na stazi Misano sprema Dukati za nove pohode i dolazak Horhea Lorenca

 

Stoner ume i sa avionom, a šta tek radi na Dukatiju

Izabrane vesti

Otišao je Kejsi Stoner, dvostruki svetski šampion u penziju, ali nije zaboravio stari zanat. On će se danas i sutra pozabaviti testiranjem novog Dukatijevog motocikla na stazi Misano u Italiji.

Podsećanja radi Kejsi Stoner se početkom ove sezone vratio u ekipu Dukatija kao promoter i test – motociklista. Italijanska ekipa je smatrala da će dovođenjem starog znanca koji je 2007. na njihovom motociklu poneo krunu kraljevske klase uspeti da napravi bitan pomak ka skoku na GP lestvici. Izgleda da je Dukatiju to i pošlo za rukom pošto je ekipa uspešno dogovorila da se sledeće sezone njihov motociklistički kadar ponovi sa Horhe Lorenco. Pošto Španac iz Jamahe dolazi pun šampionskog naboja, ali i srdžbe zbog večitih čarki sa Valentinom Rosijem pred Dukatijev stručni štab se postavlja ozbiljan zadatak u cilju uklapanja velikana u novu sredinu. Ko to ume i može najbolje da uradi?

E pa iskusni Kejsi Stoner bi mogao da bude rešenje za italijansku ekipu iako su se na tu temu mogla čuti i drugačija mišljenja. Zlobni jezici su tvrdili da Janoneu i Doviciozu ne treba test vozač koji je brz, iskusan i verovatno bolji od njih samih. Sada se postavlja isto pitanje i za Horhea Lorenca. Treba li Špancu na vratu još jedan „Doktor“? Kako će se uklopiti brzi Stoner i temperamentni Horhe Lorenco?

Na ova pitanja je zaista teško odgovoriti, ali ako je moguće suditi po njihovim dosadašnjim izjavama deluje kao da se radi o dva šampiona u prijateljskim odnosom. Uostalom Stoner neće biti Lorencov konkurent na stazi, pa ima li razloga da njihov tandem naredne sezone ne funkcioniše u najboljem mogućem redu.  

(FOTO: Action Images)


tagovi

Valentino RosiMoto gpKejsi StonerHorhe Lorenco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara