Stop za čudesnog Folsa, Bris ruši šampiona

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.01.19. | 13:01

Najbolji tim lige ove sezone Nju Orleans veliki favorit protiv Filadelfije, branioca trofeja Vinsa Lombardija. U prvom delu prvenstva u Mercedes domu bilo je 48:7 za Sejntse

Da li je vreme da Filadelfija preda krunu? Ima li još života u Iglsima, koji su na neverovatan način došlo do polufinala plej-ofa u NFC-u posle čudesnom promašaja kikera Čikaga Korija Parkija. On je u šutu za fild gol za pobedu prvo pogodio stativu, a onda i prečku i ostavio šampiona u trci za odbranu pehara Vinsa Lombardija.

Izabrane vesti

Nju Orleans je ekipa koja je najviše pokazala u 16 kola regularnog dela sezone. Moćno su Dru Bris i kompanija delovali, posebno u sredini šampionata, kada su bili kaznena ekspedicija koja je postizala veliki broj poena. U finišu su malo stali, spustili ručnu, ali rutinski stigli do prvog mesta u NFC-u i predosti domaćeg terena do 53. Superboula (igra se 3. februara u Atlanti).

Tada, kada su Sejntsi bili najbolji, a Filadelfija najgora sredinom novembra, Nju Orleans je ponizio šampiona, pobedio čak 48:7 na svom stadionu. Ali, tada je Iglse predvodio Karson Venc, koji se opet povredio, kao i prošle godine, a dirigentsku palicu preuzeo je Nik Fols. Čovek rođen pod srećnom zvezdom, pobednik, ledenog izraza lica, staložen. On je uspeo da otpisanu četu Daga Pedersona dovede do druge runde doigravanja.

Legendarni kvoterbek Bris je imao dve nedelje slobodno. Nije igrao poslednji 17. vikend protiv Karoline kada je bilo jasno da je tim Šona Pejtona obezbedio prvo mesto u NFC-u. Stil igre domaćina ne odgovara Filadelfiji. Gosti su najjači u odbrani u prednjoj liniji, koja dobro brani igru trčanja, slabiji su u sekenderiju. Čak trojica, dvojica kornebekova i sejfti su rezervni, starter su se povredili tokom sezone: Dželen Mils, Ronald Darbi i Sidni Džons. Zna se da Bris, iako je ušao u 40. godini, kvoterbek je sa najpreciznijom rukom i sigurno će da napada poslednju liniju gostujuće odbrane. Prva hvatačka meta biće fenomenalni risiver Majkl Tomas. Snaga Sejntsa su i dvojica odličnih raning bekova, atletski dominantan Elvin Kamera i snažni Mark Ingram. Odbrana je takođe odlična, pogotovo u zaustavljanju igre trčanje, a dominira defanzivni end Kameron Džordan.

Filadelfiji treba magija, novo čudo Nika Folsa. Verovatno će morati Filadelfija da se uzda u ruku rezervnog kvotrbeka, prošlogodišnjeg MVP-a Superboula. Ipak, sve je na strani Sejntsa. Od kada je vođa napada Nju Orleansa Dru Bris Sejntsi su u plej-ofu izgubili samo jednom na svom terenu, a imaju pet pobeda. Po kvotama kladionice Mozzart, Nju Orelans je najveći favorit od svih ekipa u ovoj drugoj rundi plej-ofa.

Od poslednjih pet mečeva ovih timova, četiri su dobili Sejntsi. Poslednji put u plej-ofu sastali su se u januaru 2014. godine u “vajl kard” rundi kada je ekipa iz Luizijane slavila na gostovanju u Filadelfiji sa 26:24. I tada su ove timovi predvodili Bris i Fols.

U finalu NFC-a Los Anđeles Remsi čekaju pobednika meča Nju Orleans - Filadelfija. Ako pobede Sejntsi, Remsi idu u Luizijanu, ako slave Iglsi, onda će šampion put Los Anđelesa.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 22:40 9509 NFLPF New Orleans - Philadelphia h 1 (-8.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

NFL – PLEJ-OF (ČETVRTFINALE)

Subota
Kanzas - Indijanapolis 31:13 (14:0, 10:7, 0:0, 7:6)

Nedelja
Los Anđeles Rems - Dalas 30:22 (3:7, 17:0, 3:8, 7:7)

19.05: (1,55) Nju Ingland (14,0) Los Anđeles Čardžers (2,70)
22.40: (1,25) Nju Orleans (15,0) Filadelfija (4,60)

*** kvote su podložne promenama

FotoReuters


tagovi

NFLsportsko klađenjeNju Orleans SejntsDru BrisFiladelfija IglsNik Fols

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara