""
""

Štoper potreban pod hitno: Arsenal prelazi na plan B u narednih 48 sati

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.08.16. | 09:33

Mustafi je i dalje želja, ali u igri su i druge opcije

Štoperska kriza je naterala Arsena Vengera da se dodatno angažuje na fudbalskoj pijaci i da ubrza potragu za kvalitetmnim centralnim bekom. Već danima traju pregvori oko Škodrana Mustafija i ako Nemac ne dođe, Venger mora da pripremi i plan B.

Izabrane vesti

Povređeni su Mertezaker i Gabrijel, Koščielni je tek pre šest dana počeo sa treninzima, tako da Venger trenutno na raspolaganju ima samo mlade Čejmbersa i Holdinga, a za vikend će najverovatnije na štoperskoj poziciji prinudno zaigrati Naćo Monreal.

Pregovori oko kupovine Mustafija su se otegli, a Venger želi da što pre dovede pojačanje u odbrani. Sa igračem je postignut dogovor oko petogodišnjeg ugovora vrednog 75.000 funti nedeljno, ali Valensija je ta koja zateže. Mustafi ima otkupnu klauzulu od 50.000.000 evra, Arsenalu ne pada na pamet da plati tu cenu i spreman je da ide do 35.000.000 evra. Ali ta ponuda za sada ne zadovoljava Valensiju. Štaviše, Valensijin direktor Pitarh je boravio u Londonu, ne da bi prodao Mustafija već da bi ugovorio prodaje dvojice drugih štopera: Abdenura i Santosa. Sa parama od njihove prodaje bi doveo parnjaka Mustafiju u štoperskom tandemu, a najveća želja je Raul Albiol.

Zato Venger mora da aktivira alternative. Prethodnih dana su se pomeinjala imena Džonija Evansa i Fabijena Šera, a danas je u prvi plan iskočio Žeremi Matje koji je na prodaju u Barseloni. VBA ne da Evansa, Šer je igrač koji bi mogao da bude pun pogodak, ali je Matje tu najrelanija varijanta s obzirom da je Barsa spreman da sasluša sve predloge, a Venger je često u prošlosti poslovao sa Kataloncima. Pored Tobdžija za francuskog defanzivca se inetersuje i Bešiktaš… Ostrvski mediji najavljuju da će Venger u naredna dva rešiti problem oko dovođenja štopera s obzirom da na duži vremenski period neće moći da računa na Mertezakera i Gabrijela Paulistu.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Žeremi MatjeValensijaŠpanijaŠkodran MustafiPrimeraPremijer ligaletnji prelazni rok 2016EvropaEngleskaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara