""
""

Strašan dan na Ostrvu: Četiri meča - 18 golova! Arsenalov teror i Ozilova lepotica! Prštalo u Halu - 1:0, 1:2, 3:2, 3:3! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 10.12.16. | 17:55

Barnli slavio sa 3:1 protiv Bornmuta, Svonsi se izvukao sa dna

Počelo je pravim spektaklom u susretu Votforda i Evertona, uz pobedu Stršljenova rezultatom 3:2, a nastavilo se kišom golova širom Ostrva! Na četiri utakmice iz termina od 16 časova palo je tačno - 18 golova. Odnosno, 4,5 pogodaka po utakmici! I opet je najviše prštalo u meču gde je jedan od aktera bio Kristal Palas, Arsenal je rutinski savladao Stouk, dok je Svonsi konačno isplivao na površinu. Barnli je na kraju izašao kao pobednik posle trilera sa Bornmutom.

Izabrane vesti

Nastavlja se Arsenalov teror u Premijer ligi! Posle četiri gola Sanderlendu, tri Bornmutu i čak pet Vest Hemu četa Arsena Vengera kao plitak potok pregazila i Stouk - 3:1!

Nedostaje londonskim Tobdžijama mirna glava i ofanzivniji stav kada se igraju veliki derbiji, ali Arsenal nema nameru da odustane od bitke za šampionsku titulu sada kada je „crni novembar“ prošlost!

Bilo je vatreno, prilično borbeno na Emirejtsu danas! Ali, Arsenal i dalje ne zna za poraz u šampionatu još od prvog kola i neuspeha u velikom trileru sa Liverpulom (3:4).

Sve je počelo golom Čarlija Adama sa bele tačke u 29. minutu, da bi se potom stvari ekspresno okrenule u korist Tobdžija. Zaigrali su Vengerovi učenici u prepoznatljivom stilu - brz, ofanzivni fudbal, sa malim ukusom Barselonine „tiki-take“ u pojedinim momentima. Takav je bio i izjednačujući pogodak na meču, koji je u 42. minutu postigao Teo Volkot. Ektor Beljerin je poslao savršenu loptu u srce kaznenog prostora, da bi Volkot iz prve lansirao Arsenal ka preokretu.

Tek što je počelo drugo poluvreme, viđena je i najlepša akcija na meču i majstorija u režiji Mesuta Ozila. Doduše, velike zasluge za pogodak idu i na dušu Aleksa Okslad Čembrlejna, koji je poslao upotrebljivu visoku loptu, a Ozil majstorskim trzajem glavom doveo Arsenal u vođstvo.

Tačku na još jednu pobedu stavio je Aleks Ivobi u 75. minutu. Odlično je mladi napadač ispratio akciju koju je kreirao Aleksis Sančez, a nakon što je čileanski golgeter bio zaustavljen Ivobi je samo preuzeo loptu, produžio dalje i završio akciju u maniru iskusnih golgetera. 

Spektakl na Kej Si stadionu! Kad god igra Kristal Palas to mora da bude ludnica sa minimum pet golova. Tako je bilo protiv Liverpula (2:4), potom i Barnlija (2:3), ali i Svonsija (4:5), uz čak 36 golova na poslednjih sedam premijerligaških mečeva. A nastavilo se protiv Tigrova! Samo, ovog puta je Kristal Palas uspeo da izvuče jedan bod posle odlične reakcije Frejzera Kembela u poslednjem minutu meča - 3:3.

A rezultat se u domu Hala kretao na sledeći način: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3! S tim što su se oba preokreta dogodila u drugom poluvremenu.

Pravu lavinu golova pokrenuo je Robert Snodgras sa penala u 27. minutu i bio je to jedini pogodak u prvom delu utakmice.

A onda je usledio odgovor pulena Alana Pardjua. Prvo je Kristijan Benteke izjednačio takođe sa bele tačke, da bi Vilfrid Zaha u 70. minutu poslao jedan neodbranjiv plotun u mrežu Dejvida Maršala.

To, ipak, nije bio kraj. Jer, u poslednjih 18 minuta utakmice rezultat se menjao još tri puta. Prvo je usledio Halov blickrig posle dve izvrsne reakcije Diomandea i Livermora, da bi Tigrovima grkljan presekao Frejzer Kembel posle Zahinog centaršuta s desne strane i traljave reakcije kompletne odbrane domaćina.

Svonsi je konačno izbacio glavu iznad površine vode i malo prodisao. Treća pobeda u Premijer ligi, druga u prethodna tri kola. I to protiv Sanderlenda, kojeg Svonsi ni na svom Libertiju dugo nije znao da smakne - 3:0.

Crne mačke su pod naletima Labudova poklekle u samo četiri minuta čiste inspiracije, u uvodnoj fazi drugog poluvremena.

Nade Dejvida Mojesa da bi njegov tim mogao da nastavi seriju dobrih rezultata (tri pobede u poslednja četiri kola do ovog meča) počele su da padaju u vodu kada je Gilfi Sigurdson načeo mrežu Džordana Pikforda u 50. minutu, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije momak sa Islanda poslao dobar centaršut iz kornera sa desne strane, da bi se Fernando Ljorente odlično snašao.

Konačni rezultat postavio je isti fudbaler u 81. minutu na asistenciju Džefersona Montera.

PREMIJER LIGA, 15. KOLO:

Votford - Everton 3:2 (1:1)
/Okaka 36, 64, Predl 59 - Lukaku 17, 86/

Arsenal - Stouk 3:1 (1:1)
/Volkot 42, Ozil 50, Ivobi 75 - Adam 29 penal/

Barnli - Bornmut 3:2 (2:1)
/Hendrik 13, Vard 16, Bojd 76 - Afobe 45+2, Danijels 90+1/

Hal - Kristal Palas 3:3 (1:0)
/Snodgras 27 penal, Diomande 72, Livermor 78 - Benteke 52 penal, Zaha 70, Kembel 89/

Svonsi - Sanderlend 3:0 (0:0)
/Sigurdson 50 penal, Ljorente 54, 80/

18.30: Lester - Mančester Siti

Nedelja:
13.00: Čelsi - Vest Bromvič Albion
15.15: Mančester junajted - Totenhem
15.15: Sautempton - Midlzbro
17.30: Liverpul - Vest Hem


tagovi

ArsenalČarli AdamEngleskaEvropaFernando LjorenteGilfi SigurdsonHal sitiKristal PalasKristijan BentekeMesut OzilPremijer ligaRobert SnodgrasSanderlendStoukTeo Volkot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara