""
""

STRAŠAN DERBI MOSKVE: CSKA od 0:2 do 2:2! Dva penala za domaće, Spartak na kolenima! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.13. | 13:45

Armejci došli do izuzetno vrednog boda – 2:2, a Zenit im se pobedom nad Krasnodarom u 94. minutu primakao na četiri koraka zaostatka

 

Veliki derbi Moskve između CSKA i Spartaka završen je rezultatom 2:2, iako su gosti vodili sa 2:0, domaćin promašio jedan jedanaesterac, a onda u nadoknadi iz drugog došao do velikog boda.

Izabrane vesti

Spartak je daleko spremnije ušao u ovaj meč, prepustio inicijativu lideru Premijer lige i čekao priliku da iz kontranapa ugrozi Akinfejeva.

Upravo jedna takva akcija, nakon greške veznog reda domaćih donela je prdnost Spartaku u 42. minutu. Makeev je sjajno prošao po desnoj strani, majstorski našao Mekgidija i nije bilo spasa za CSKA.

Čovek koji je najviše pravio problema domaćima, Brazilac Ari, u 46. minutu je na efektan način duplirao vođstvo svog tima, ali je samo četriri minuta kasnije CSKA imao priliku da se iz penala vrati u život. Ipak, Vagner Lav je najstrožu kaznu izveo na skandalozan način, Dikan je sjajno procenio stranu i bez problema uhvatio loptu.

Nakon tog gola Spartak je još žešće napadao, Ari je u nekoliko navrata mogao potpuno da nokautira rivala, ali nije uspeo, pa je usledila kazna u 73. minutu. Vagener Lav je sjajno namestio priliku Ahmedu Musi, koji je rutinski matirao Dikana.

Od tog trenutka pa do kraja meča na terenu je postojao samo jedan tim. Armejci su pritiskali rivala i taman kada je izgledalo da će Spartak nakon pet mečeva konačno ostvariti trijumf protiv ljutog rivala usledio je šok sa goste.

Marek Suhi je potpuno bespotrebno držao Vagnera Lava, usledio je centaršut sa desne strane i sudija Sergej Karašev nije imao dilemu. Džagoev je topovski tukao po lopti i Dikan ovoga puta nije mogao ništa.

Činjenica da su na ovakav način ostali bez pobede izbacila je iz takta fudbalere Sparatka. Karioka je dobio crveni karton, Dikan je zaradio žuti jer je gađao sudiju loptom, a javne opomene su zaradili i Suhi i Varis.

Činjenicu da je lider osvojio samo bod, Zenit je iskoristio da mu priđe samo na četiri koraka zaostatka, ali je pobedu nad Krasnodarom izvojevao posle porođajnih muka. Četa Slavoljuba Muslina (Dušan Anđelković ušao početkom drugog poluvremena, a Nemanja Tubić u 70. minutu) odlolevala je na stadionu Petrovski do 94. minuta, kad je Širokov proigrao Danija, a Portugalac oživeo ambicije o odbrani titule.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 25. KOLO:

Petak:

Amkar – Rubin 1:1 (0:1)
/Kanunjikov 83 – Rondon 26/

Subota:

Mordovija – Volga 1:3 (1:0)
/Muhametšin 40 – Sapogov 81, Belozerov 82, Sarkisov 86/

Krila Sovjetov – Alanija 2:1 (2:0)
/Goro 11, Angbva 44 – Priskin 88/

Kuban – Lokomotiva 0:0

Nedelja:
CSKA Moskva – Spartak 2:2 (0:1)
/Musa 73, Džagojev 90+4pen - Mekgidi 42, Ari 46/

Zenit – Krasnodar 1:0 (0:0)
/Dani 90+4/

16.30: Anži - Dinamo Moskva

Ponedeljak:

17.00: Rostov - Terek


tagovi

Alan DžagojevCSKA MoskvaEvropaPremijer ligaRusijaSpartak Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara