""
""

Strašan gol Kampanjara spasio Napolitance u Rimu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.02.13. | 22:50

U derbiju Juga Italije, Lacio vodio do 88. minuta protiv Napolija golom Flokarija, ali je argentinski defanzivac sjajnim golom u finišu meča kaznio sve promašaje Lacijala

 

Izabrane vesti

Lacio je bio na korak od pobede protiv Napolija, ali ih je spektakularan gol Uga Kampanjara u 88. minutu ostavio bez sva tri boda. Derbi juga je završen bez pobednika, što je možda i najrealniji ishod… Kampanjaro je tako ostavio Napolitance u šampionskoj trci sa Juventusom, koji im sada beži pet bodova. Lacio ima za čim da žali jer su pogodili tri prečke, a sutra Milan i Inter imaju priliku da im priđu na samo bod zaostatka.

Lacijali su već od start kidisali ka golu Napolitanaca, a izuzetno raspoložen je bio novopečeni italijanski reprezentativac Antonio Kandreva. Ofanzivni vezista Rimljana je u prvih 20 minuta imao sva sjajna pokušaja, ali je De Sanktis oba puta odlično intervenisao.

I kada već nije uspeo da se upiše u listu strelaca, Kandreva je preuzeo ulogu dirigentu u igri nebesko-plavih. Lansirao je Konka po desnoj strani, a ovaj idealno poslužio Flokarija. Iskusni napadač koji igra u životnoj formi je lepo primio loptu na grudi i raspalio nedobranjiv volej pored skamenjenog De Sanktisa za 1:0. Ali, mora se priznati i da je odbrana Napolija očajno reagovala i nije markirala Flokarija, kojem je to bio šesti gol u karijeri protiv Napolija, koji mu je omiljena mušterija.

Tek tada su se probudili Napolitanci. Prvo je Lulić spasio sa gol linije posle šuta Kavanija, a potom je Matador strašnim udarcem glavom uzdrmao prečku. Lopta je pala na gol liniju i umesto u gol, odbila se u polje. Imao je i Flokari priliku da duplira prednost, ali je stativa zaustavila njegov šut sa 25 metara. Probao je i Ernanes, ali je De Sanktis odbranio.

I početka drugog poluvremena je prošao u znaku lacijala. Prvo je Flokariju poništen gol, da bi potom Kampanjaro spasio čist gol posle udarca Lulića. Ali, kako je vreme odmicalo, tako su se i domaći povlačili prema svom golu i branili rezultat. Napoli je krenuo na sve ili ništa i napravio opsadu Marketijevog gola. Inler je prvo promašio gol za par centimetara, a potom je u 87. minutu strahovitim udarcem uzdrmao prečku. Bila je to najava zasluženog izjednačenja Napolitanaca. Samo minut kasnije, Kampanjaro je izjednačio spektakularnim polu-makazicama posle kornera El Kadurija.

Ali, ni to nije bilo sve jer je Kandreva u 91. minutu uzdrmao prečku, a potom imao još jednu sjajnu priliku.

Na kraju poštena podela plena, jer nijedan od večerašnjih rivala nije zaslužio da izgubi. Rezultat po meri Juventusa, ali i Milana i Intera koji jure Lacio. 

 

SERIJA A - 24. kolo

Subota:
Juventus - Fiorentina 2:0 (2:0)

/Vučinić 20, Matri 41/

Lacio - Napoli 1:1 (1:0)
/Flokari 11 - Kampanjaro 87/ 

Nedelja:
12.30:Parma – Đenova
15.00:Atalanta – Katanija
15.00:Bolonja – Sijena
15.00:Kaljari – Milan
15.00:Palermo – Peskara
15.00:Sampdorija – Roma
15.00:Udineze – Torino
15.00:Inter - Kjevo


tagovi

Antonio Kandrevaedinson kavaniEvropaItalijaLacioNapoliSerđo FlokariSerija AUgo Kampanjaro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara