""
""

Strašan posao Sevilje i mega kupovina Monaka: Kondogbija u Kneževini za 20 miliona evra! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.08.13. | 22:05

Okončana je još jedna transfer saga i jedan od najtalentovanijih vezista Evrope se seli iz Španije u Francusku

Još jedan fantastičan posao Sevilje i još jedna velika kupovina Monaka: Žofri Kondogbija je novi član popularnih Kneževa. Monako je za defanzivnog vezistu Sevilje kojeg je jurilo „pola Evrope“ platio 20 miliona evra.

Izabrane vesti

Kondogbija ima samo 20 godina i u prošloj sezoni je fudbalski eksplodirao. Sevilja ga je dovela prošlog leta iz Lensa za samo 3,5 miliona evra, a sada je na njemu zaradila skoro šest puta veću sumu, što je samo jedan od dokaza kakvu skauting službu ima klub iz Andaluzije. Podsetimo da su u prethodnih  deset godina samo na prodajama Danija Alvesa, Serhija Ramosa, Negreda, Žulija Baptiste i Hesusa Navasa zaradili 127 miliona evra! Uvek su kupovali jeftini i prodavali skupo. Kondogbija je novo poglavlje te sjajne transfer politike.

Mladog Francuza smatraju jednim od najtalentovanijih vezista Evrope i opisuju ga kao miks Kloda Mekelela i Patrika Vijere. Blistao je u prošloj sezoni, a cena mu je dodatno skočila posle SP za reprezentacije do 20 godina gde je sa Francuskom osvojio titulu.

Tražili su ga Arsenal, Inter, Juventus, Čelsi, Real Madrid, PSŽ, ali je Monako jedini pristao da plati otkupnu klauzulu od 20 miliona evra. Kondogbija sutra stiže na lekarske preglede u Monako, posle čega će biti i zvanično predstavljen. Podsetimo da je Monako u doasadšnjem delu prelaznog roka već platio 149 miliona evra na transfere Falkaa, Džejmsa Rodrigeza, Moutinja, Tulalalna, golmana Romera iz Sampdorije i dovođenja mladih talenata Martijala, Borhe Lopeza i Isme Mirina. Bez obeštećenja su doveli Abidala i Karvalja.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaFrancuskaLiga 1MonakoPrimeraSeviljaŠpanijaTransferi 2013Žofri Kondogbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara