Strašni Taliska predstavio se het-trikom, Evergrande i dalje u igri za titulu

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.07.18. | 18:35

Demba Ba dao pobedonosni gol za Šangaj, Bakambu i Viera pogodili za Peking

Kakav debi Andersona Taliske u Kini! Sjajni brazilski vezista odigrao je prvi meč u dresu Guangdžou Evergrandea i postigao het-trik u pobedi nad gostujućim Guejdžouom od 4:0 u meču 12. kola kineske Superlige.

Izgleda da je Evergrandeu dobro došla pauza zbog Mundijala, pošto su prethodno u Superligi vezali tri meča bez pobede.

Izabrane vesti

Sada im je trijumf bio preko potreban kako bi zadržali korak sa vodećim triom na tabeli, Taliska je odmah pokazao da će biti ogromno pojačanje.

Danas je ekipa Fabija Kanavara povela već u osmom minutu to posle spektakularnih makazica Gao Lina. I u toj akciji učestvovao je brazilski novajlija.

Taliska je u 29. minutu postigao prvenac u dresu novog kluba i najavio ubedljivu pobedu Evergrandea. U drugom poluvremenu Brazilac je u razmaku od 16. minuta još dva puta zatresao protivničku mrežu. Najpre je to uradio u 62, pa u 78. minutu.

Lider na tabeli Peking Guan teškom mukom, ali zasluženo, došao je do pobede na svom terenu protiv Henana od 2:1. Oba pogotka za tim iz kineske prestonice postigli su fudbaleri koji su prethodno „za hleb“ zarađivali u Primeri.

Sedrik Bakambu je u 32. minutu doveo goste u vođstvo, a izjednačio je Feng Žui. Važna tri boda domaćinu doneo je Džonatan Viera pogotkom tri minuta pre kraja utakmice.

Nekadašnji napadač Njukasla i Čelsija, Demba Ba bio je strelac jedinog pogotka na utakmici u kojoj je Šangaj Šenhua osvojio bodove protiv gostujuće Tjanđin Tede.

KINA 1 - 12. KOLO

Utorak
Đengsu - Peking Rene 0:0
Tjenđin Kuanžan - Guangdžou RF 2:1 (2:0)
Čungćing - Čangčuen 1:2 (1:1)
Šandung - Šangaj SIPG 1:1 (1:0)

Sreda
Peking Guan - Henan 2:1 (1:0) 
Dalijan - Hebei 0:0
Guangdžou - Guejdžou 4:0 (2:0)
Šangaj Šenhua - Tjenđin Teda 1:0 (0:0)

Foto: Action images


tagovi

Kina 1TaliskaGuangdžou EvergrandeŠangaj Šenhua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara