"Mesi dobija nagradu"
"Mesi dobija nagradu"

Stručna komisija Fife objasnila odluku da Mesija proglasi najboljim igračem Mundijala

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.07.14. | 09:50

"Svi se sećaju samo prvog poluvremena finalne utakmice", rekao je Žerar Ulije

Mesi dobija nagraduMnogo ljudi je bilo šokirano kada je posle finalne utakmice Nemačka – Argentina spiker na Marakani  pozvao Lionela Mesija da preuzme trofej za najboljeg igrača turnira. Velika buka se podigla oko te odluke, Maradona je rekao da Mesi nije najbolji, Murinjo ga je branio, a velika većina vas je u našoj anketi glasala da Leo nije zaslužio ovu nagradu.

To je izgleda nateralo Žerara Ulijea, člana Fifine tehničke studijske grupe koja je odlučivala o nagradi, da objasni odluku ovog tela.
„Razumem da je to bilo iznenađenje jer se svi samo sećaju drugog poluvremena u finalu. Mi, komisija, mi gledamo celu utakmicu i verujemo da je on bio najvažniji igrač svog tima. Otišao je u finale, što je jedan od uslova za osvajanje trofeja“, rekao je Ulije.

Izabrane vesti

Francuz je naglasio i učinak asa Argentine tokom celog turnira.
„Šta više, Mesi je bio više nego presudan u prve četiri utakmice. U polufinalu protiv Holandije je prvi šutirao penal i postigao gol. Analiza je uzela u obzir i to što je bio kapiten ujedinjenog tima. Tima koji je dobro igrao zajedno. To je nešto što dugo nismo videli od Argentine. On je bio više nego ključni igrač u ekipi. Po meni, on u potpunosti zaslužuje Zlatnu loptu jer je doveo svoj tim do finala“, dodao je bivši trener Liverpula.

On je rekao da je najbliži konkurent Mesiju za ovu nagradu bio Tomas Miler, a i da bi Anhel di Marija bio kandidat da se nije povredio.

(FOTO: Action images)


tagovi

Žerar Ulijemeđunarodni fudbalLionel MesiJužna AmerikaBrazil2014Argentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara