"Slavlje Lazovića, Despotovića i Pečnika"
"Slavlje Lazovića, Despotovića i Pečnika"

Struja se vratila, igra nije: Pečnik sa penala slomio Donji Srem (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.10.14. | 20:11

Gostima poništen gol zbog spornog ofsajda Darka Spalevića

Slavlje Lazovića, Despotovića i PečnikaMrak zbog ispadanja osigurača pred početak i mrak na terenu tokom same utakmice 10. kola Superlige u kojem je Crvena zvezda tumarala bez prave ideje, ali je uspela da slomi otpor sasvim solidnog Donjeg Srema i izbori minimalac od 1:0 koji bi trebalo da joj pomogne da se oporavi posle udarca zadobijenog u 147. večitom derbiju.

Tri vredna boda crveno-belima je doneo pogodak Nejca Pečnika u 34. minutu, ali je veliki deo posla odradio i Đorđe Rakić, koji je posle ubacivanja Darka Lazovića sa desne strane fintom izbacio čuvara i tukao ka Nemanji Beliću, ali je Marko Prljević rukom zaustavio taj pokušaj na šest metara od svog gola.

Izabrane vesti

Sudija Nenad Đokić ispravno je odlučio da svira penal za crveno-bele, a Pečnik bio precizan izvođač najstrože kazne.

Za 90 minuta igre samo su još dva puta domaći ozbiljno zapretili gostima iz Pećinaca. Prvo u finišu drugog poluvremena kada je Miloš Bosančić sjajno tuka sa skoro 30 metara, a potom i u finišu meča kada je Darko Lazović kao na tacni poslužio Rakića. U oba slučaja fantastično je reagovao golman Sremaca Nemanja Belić.

Gostima, pak, ostaje da žale za situacijom iz 44. minuta kada je iskusni Darko Spalević iz prve spretno tukao u mrežu Predraga Rajkovića, ali gol nije priznat zbog navodnog ofsajda napadača. Ofsajda, snimak je pokazao, nije bilo, ali je pitanje i da li bi Spalević stigao da šutira da zbog Đokićevog zvižduka Pečnik nije stao.

Bilo kako, eksperiment Nenada Lalatovića sa dva napadača u startnih 11 nije se pokazao kao sasvim uspešan. Delom i zbog toga što je Aleksandar Katai ponovo podbacio, pa je Sremcima bilo lako da se koncetrišu na jednu stranu terena i zatvore Lazovića.

Stefan Đorđević, debitant na mestu levog beka, korektno je odradio svoj deo posla, ali navijači Zvezde ne mogu da budu zadovoljni bledom partijom koja će brzo biti zaboravljena samo zbog tog pogotka Pečnika sa penala. Između linija ne rupe nego krateri, pozadi dosta prostora za kontranapade...

Pohvale je, istina, zaslužio mladi Mihailo Ristić, verovatno najborbeniji u pobedničkom timu.

CRVENA ZVEZDA – DONJI SREM  1:0 (1:0)
/Pečnik 34pen/

Stadion: Crvene zvezde;
Gledalaca: 6.830;
Sudija: Nenad Đokić;

Crvena zvezda: Rajković – Pečnik, Pavićević, Lazić, S. Đorđević – Bosančić (od 66’ Avramovski) – Lazović, Ristić, Katai (od 83’ Jović) – Despotović (od 46’ Grujić), Rakić;

Donji Srem: Belić – Lakićević, Prljević, Lakić-Pešić, Punoševac – Bukorac (od 50’ Grujičić), Abubakar (od 81’ Šarac) – Zec, Stanisavljević, Krunić – Spalević.

(FOTO: Star Sport)

 


tagovi

FK Crvena zvezdaDarko Spalevićdonji sremĐorđe RakićNejc PečnikNenad ĐokićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara