""
""

Subotić dolazi umesto Vidića: Junajted nudi Dortmundu pare i Kagavu

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.10.13. | 08:28

Veliki broj primljenih golova i nerazjašenjena status oko ugovora sa kapitenom mogli bi da ubrzaju transfer Srbina iz Borusije na Old Traford. Nova ponuda i za Bejnsa. Vidića čekaju Juve i Milan

Mančester Junajted ima najgori start u poslednje dve i po decenije, a od nove bruke juče u Sanderlendu ih je spasao čudesni tinejdžer Adnan Januzaj. Mnogima izgleda neverovatno da je takav gigant pao na pleća samo jednog klinca, ali očigledno je da Dejvid Mojes nije Aleks Ferguson i da će Crvenim đavolima biti potrebno mnogo vremena, ali i uloženih finansijskih sredstava da se oporave i krenu novim putem.

Izabrane vesti

Posebno oči bode slaba odbrana Mančester Junajtedai veliki broj primljenih golova. Nekadašnji oslonci Nemanja Vidić i Rio Ferdinanda nisu više tako črvsti i sve češće su slabije karike u igri Crvenih đavola. Zato će Dejvid Mojes morati da reaguje u prelaznom roku i dovede kvalitetna pojačanja u poslednjoj liniji.

Prve dve želje su Lejton Bejns i Neven Subotić. Mojes je još letos hteo svog pulena iz Evertona, ali je klub sa Gudisona ipak zadržao sjajnog levog beka. Junajted za januar sprema ponudu koja glasi: 20 miliona evra plus Antonio Valensija. Subotić je već par godina na radaru Mančester Junajteda, ali Borusija nikada nije želela ni da razgovara o prodaji, a i sam igrač je isticao da ne želi da mrda iz Dortmunda. Ipak, sada je možda došlo vreme za novi korak u karijeri snažnog štopera. Prema pisanju A Bole, Mančester Junajted bi za Subotića dao keš (nije poznata visina sume) i japanskog vezistu Šinija Kagavu koji se nije snašao od dolaska na Teatar snova.

Jirgen Klop želi da vrati Kagavu, koji je i na meti madridskog Atletika, pa bi u tu svrhu možda bio spreman i da žrtvuje Nevena Subotića.

Dolazak Subotića bi značio i vrlo verovatan odlazak kapitena Nemanje Vidića. Srpski as igra neprepoznatljivo slabo, a ugovor mu ističe na kraju sezone i još nema nikakvih naznaka o njegovom produženju. Milan i Juventus čekaju iza ćoška, spremni da profitiraju i da dovedu proverenog defanzivca bez obeštećenja.  

(FOTO: Guliver/Getty images/Action images)


tagovi

Borusija DortmundEngleskaEvertonEvropaLejton BejnsNemackaNemanja VidićNeven SubotićPremijer ligaŠinđi Kagava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara