"Nenad Đokić"
"Nenad Đokić"

Sudije sada na meti Napretka: Zašto tako, gospodine Đ? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.12.13. | 09:12

Čarapani se žale zbog poništenog gola u Novom Sadu. Primedbe ima i Novi Pazar

Nenad ĐokićCrvena zvezda i Partizan su ovog vikenda bili tihi, ali su se drugi superligaši razgalamili zbog suđenja. Pre svih tu mislimo na Napredak, koji je posle poraza na gostovanju kod Vojvodine u Novom Sadu (3:1) izdao čak dva saopštenja.

Oba zbog odluke Nenada Đokića da poništi gol Nemanje Janičića pri vođstvu Voše od 2:1.
"Sudijska odluka o poništenom golu Nemanje Janičića je direktno uticala na rezultat utakmice. Nakon pregledanog snimka utakmice i dalje nam nije jasno šta je glavni sudija svirao. Dokle god situacija bude bila takva nećemo gledati kvalitetan fudbal u Srbiji, koga ima, ali ne može da dođe do izražaja. I da je krajnji rezultat bio 5:2 za Vojvodinu, ja bih im čestitao, kao što sam to uradio i juče posle utakmice", naveo je sportski direktor Vladimir Matijašević u saoštenju broj jedan, pod naslovom "Sramotno poništen gol".

Izabrane vesti

Mnogo rečitiji je bio šef struke Nenad Milanović, koji je podsetio da je letos na Zlatiboru javno hvalio Đokića zbog izrazitog napretka (?!), ali da sada ima moralnu obavezu da se obrati javnosti, jer smatra da je na Karađorđu viđen "klasičan primer sudijske namere da se skroji rezultat".
"Greška koju je napravio sudija (koji ovoga puta ne zaslužuje ni da mu pomene ime već  ću ga zvati gospodin Đ) dakle gospodin Đ, je najblaže rečeno skandalozna", ističe se u krajnje neuobičejnoj objavi Milovanovića, koji pojašnjava šta se zbilo u Novom  Sadu.
"Znam da će gospodin Đ pokušati sebe da opravda da je sudio faul ranije, odnosno pre šuta Janičića, međutim, posle deset puta odgledanog snimka, vidim da je gospodin Đ sudio nepostojeći prekršaj onog trenutka kada Janičić šutira loptu u gol, što znači da ne može da mu bude alibi da je ranije sudio faul, pogotovu što su u tom trenutku jedini igrači Napretka u kaznenom prostoru Gavrić i Mirosavljević i nijedan od njih dvojice ne pravi faul. Da sam potpuno u pravu, kao šlag na tortu, potvrđuje istog momenta četvrti sudija, koji mi pritrčava i ničim izazvan pravda odluku glavnog sudije i kaže da je bio faul, iako ja u tom trenutku uopšte nisam reagovao. Usledilo je moje pitanje: ‘Zašto mi se onda pravdaš?!’", prepričava Milovanović.

Sporni trenutak možete da pogledate na dva minuta i 35 sekundi od početka klipa.

Inače,  meč u Novom Sadu nije bio jedini sporan u 14. kolu. Primedbi je bilo i zbog delanja Boška Jovanetića u Kragujevcu gde je Radnički 1923 savladao Novi Pazar sa 2:0. Do vođstva je stigao sa penala dosuđenog (donji snimak pogledajte na 1.45) zbog starta nad Bojanom Beljićem.        

Utisak je, ipak, da je faul načinjen van kaznenog prostora.
"Čemu trud i zalaganje na treninzima, čemu posvećenost fudbalu kad se dešavaju ovakve stvari", pita se razočarani Emir Lotinac.
"Niko me ne može ubediti da je penal. Pa iz aviona se vidi da je do kontakta došlo van kaznenog prostora. Jovanetić je poklonio vođstvo rivalu. Sve više sam ubeđen da smo i ovu utakmicu morali da izgubimo. Sramota šta nam se dešava. Ne zaboravite da je ovo već treći put da smo drastično oštećeni", kaže Lotinac, a prenosi Sport.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Boško JovanetićEmir LotinacNapredak KruševacNenad ĐokićNenad MilovanovićNovi PazarSrbijaSuperligaVladimir Matijašević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara