Superkup Holandije: Van Bomelovo trenersko „krštenje” protiv bivšeg saigrača

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.08.18. | 10:22

PSV sa novim trenerom i bez jednog od najboljih iz prethodne sezone protiv Fajenorda

Miroljubivost ne postoji kada snage odmeravaju PSV i Fajenord. Kako na tribinama, tako i na terenu, a u konačnom preseku i u rezultatu. Proteklih 18 dvoboja velikih rivala završeno je bez remija. Poslednji se desio sredinom aprila 2010. neposredno pred totalno poniženje Ponosa juga na Filips stadionu (10:0), inače poprištu predstojećeg duela PSV-a i Fajenorda u okviru Superkupa Holandije (18.00).

Titula suverenog vladara zemlje lala, klompi i vetrenjača protekle tri godine pripadala je upravo timovima iz Ajndhovena i Roterdama. Prošle sezone Fajenord je posle izvođenja jedanaesteraca bio bolji od Vitesea, dok je dve godine zaredom prvi pehar u sezoni pripao PSV-u, koji je pobeđivao upravo Ponos juga i Groningen. Filipsovci su inače i ubedljivo najtrofejniji sa 11 pehara Superkupa, odnosno Johan Krojf šildsa kako se zvanično zove.

Izabrane vesti

PSV je pre nekoliko dana ostao bez najboljeg igrača holandske Eredivizije u prethodnoj sezoni. Santjago Arijas je bio najjača karika u šampionskom timu PSV Ajndhovena, standardan reprezentativac Kolumbije prethodnih nedelja se pominjao kao potencijalno pojačanje Juventusa i Napolija, koji su bili ozbiljno zagrizli. Na kraju je završio u Atletiko Madridu za 13.000.000 evra. Osim toga, roster nije značajnije menjan. Međutim, PSV je posle pet godina napustio Filip Koku. On će, po slovu ugovora, do 2021. voditi Fenerbahče, a njegovu funkciju preuzeo je Mark van Bomel, kome će susret sa Fajenordom biti zvanično "krštenje" na klupi PSV-a.
"Sjajno je da naša generacija sada im a priliku da vodi klubove u kojima je odrasla", izjavio je Đovani van Bronkhorst, strateg Fajenorda i nekadašnji saigrač Van Bomela iz reprezentacije i Barselone.

Fajenord je nakon odlične pretprošle sezone podbacio u prošloj završivši na četvrtom mestu. Ponos je u ovom prelaznom roku doveo kolumbijskog ofanzivca Luisa Sinisteru iz Onse Kaldasa za 2.000.000 evra, a kako Holanđani znaju da iskopaju talente iz Južne Amerike, ne bi bilo iznenađenje da "eksplodira". Klub su napustili Gustafson (Utreht), Bašačikoglu (Kajseri) i Hamer (Cvole) za ukupno 2.300.000 evra, dok su bez obeštećenja klub napustili El Ahmadi (Etihad) i Marko Vejinović (AZ Alkmar).

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 18:00 1610 HOLSK PSV - Feyenoord ug 2-3 2,05
Ukupna kvota2,05

SUPERKUP HOLANDIJE 
(2,00) PSV (3,40) Fajenord (3,50)
Početak:18.00

Foto: Action Images


tagovi

Đovani van BronkhorstMark van Bomelsportsko klađenjeSuperkup HolandijeFajenordPSV Ajndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara