"Fudbaleri Galatasaraja"
"Fudbaleri Galatasaraja"

Superkup Turske: Goleada po navici

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.08.15. | 16:21

Finalna utakmica nacionalnog kupa bila jedna od kvalitetnijih i uzbudljivijih u prošloj sezoni, pa nam ostaje da se nadamo da će takva biti i ova koja se igra u Ankari

Fudbaleri Galatasaraja

Još jedan buran prelazni rok i dolazak mnogobrojnih zvučnih imena ponovo je bacio turski fudbal u evropsku orbitu. Stoga se početak sezone u ovoj zemlji dočekuje s daleko većom medijskom pažnjom nego prethodne. Za prvi trofej u tamošnjem fudbalu (19.45) boriće se prošlogodišnji finalisti Kupa Turke Galatasaraj i Bursa. Ta finalna utakmica bila jedna od kvalitetnijih i uzbudljivijih u prošloj sezoni, pa nam ostaje da se nadamo da će takva biti i ova koja se igra na Osmanli stadionu u Ankari.

Izabrane vesti

Galatasaraj je aktuelni osvajač duple krune u turskom fudbalu i u novu takmičarsku sezonu ulazi da ponovo prigrabi sve najvrednije trofeje, a pravu najavu svega toga mogao bi da napravi već u Ankari. Hamza Hamzaoglu je u odnosu na prošlu sezonu sačuvao okosnicu tima, a u prelaznom roku, za razliku od Fenerbahčea i Bešiktaša, zasad nije bilo prevelikog razbacivanja. Najzvučnije ime koje je stiglo na Turk Telekom arenu je Lukas Podolski, koji će u Istanbulu pokušati da oživi svoju golgetersku karijeru, a pored njega stigli su Lionel Karole (Troa), Bilal Kisa (Akhisar) i vezista Reala iz Madrida Hose Rodrigez. Čelnici Galate do kraja prelaznog roka će učiniti sve da još dodatno pojačaju tim, mada bi i s ovim aktuelnim bili konkurentni za sve trofeje.

Kvote Kladionice MOZZART za utakmicu Galatasaraj - Bursa

Bursa se u dosadašnjem toku prelaznog roka potrudila da napravi tim koji će u svakom trenutku biti spreman da pomrsi konce najvećima. Na Ataturk su ovog leta stigli Luis Advinkula iz Hofenhajma, obnovljena je pozajmica Žosuea iz Porta, a nekoliko zavidnih imena došlo je u klub sa slobodnim papirima, poput Tomaša Sivoka, Tomaša Necida i Kristobala Horkere.

Ekipa koju je prošle godine vodio Šenol Guneš bez resprekta je ulazila u igru sa svakim rivalom, što je na kraju nagrađeno plasmanom u finale nacionalnog kupa. Bursa je prošle sezone dala najviše golova u turskom šampionatu, što najavljuje da bismo još jednom mogli da gledamo prlično efikasan meč. Ipak, ostaje da se vidi kakva će biti strategija povratnika na trenersku klupu Zelenih krokodila Ertugrula Saglama.

PREDLOZI ZA KLAĐENJE

TGG GG3+    2,00

KI 1 2,05

GALATASARAJ NA PRIPREMAMA

Rid  3:2
Selta        2:1
Nica 0:4
Inter 1:0

BURSA NA PRIPREMAMA

Rodinghauzen 2:2
M’gladbah      2:2
Lehvija    3:1

(FOTO: Action images)


tagovi

Superkup TurskeSuper ligGalatasarajEvropaBursaspor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara