"Slavlje Nikole Karaklajića"
"Slavlje Nikole Karaklajića"

SUPERLIGA: Zvezdina deca tresla mreže, pobede za Pazarce i Voždovac

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.03.14. | 16:04

Jagodina iščupala bod u Pećincima posle gola sa penala u 90. minutu. Četverac na deobi trećeg mesta na tabeli

Slavlje Nikole KaraklajićaCrvena zvezda još nije odigrala svoj meč 18. kola Superlige, ali već ima razlog za zadovoljstvo pošto su Nikola Karaklajić i Stefan Mihajlović pogađali za klubove u koje su poslati na kaljenje. Karaklajić je Voždovcu doneo minimalac protiv brojčano inferiornog Javora, dok je Mihajlovićev prvenac u Slobodi pao u drugi plan, pošto je Novi Pazar iskoristio igrača više i porazio Užičane sa 2:1.

U trećem uvodnom meču kola  Jagodina je uspela da izbegne treći uzastopni poraz, pošto je na gostovanju kod Donjeg Srema u Pećincima golom Aleksandra Pešića sa penala, njegovim sedmim u sezoni, u 90. minutu stigla do 1:1.

Izabrane vesti

Prethodno je Aleksandar Filipović pao u kaznenom prostoru Sremaca. Prekršaj je načinio Vladimir Nikitović, strelac prvog gola na meču, koji je prešao put od junaka do tragičara.

Sremci su tako propustili voz za beg iz opasne zone, dok je Jagodina nagovestila da bi mogla da se pokrene sa mrtve tačke i zaista dokaže da priče o novom izlasku u Evropu nisu isprazne.

Trener Mladen Dodić je svestan da Ćurani moraju bolje.
"Mučili smo se danas, iako je Donji Srem igrao bez trojice igrača, pa i Radeta Krunića, koji je najbolji igrač domaćeg tima. Ali, bili su izuzetno motivisani i ako ovako nastave siguran sam da će Donji Srem i sledeće sezone igrati Superligu".

Spasoje Jelačić takođe smatra da Sremci zaslužuju višu poziciju.
"Ogromna želja za bodove nas je terala da krenemo od starta agresivno. U prvom poluvremenu smo prikazali igri dostojnu višeg plasmana. U drugom smo svesno loptu prepustili Jagodini, ali kada je Ognjan Damnjanović početkom tog dela promašio šansu utakmica se prelomila na drugu stranu. Na kraju smo mogli da izgubimo sve, ali nas je golman Nemanja Belić spasio".

U tu trku umešao se i Novi Pazar, koji je nastavio da eksploatiše energiju sa tribina stadiona u gradu sa Jošanice i sa igračem više savladao Slobodu sa 2:1 (0:0), pa sada na koti od 28 bodova i deobi trećeg mesta na tabeli ima čak četiri tima!

Vojvodina, Čukarički, Pazar i Jagodina, s tim da ova dva prva imaju meč manje.

Do bodova protiv Slobode Pazarci su stigli možda i pre svega zbog isključenja Sava Rakovića u 57. minutu, iako su i pre toga imali inicijativu, ali jalovu. Samo dva minuta posle crvenog kartona za RakovićaNemanja Arsenijević je probio po krilu i proigrao Vuka Sotirovića (on je i iznudio isključenje protivničkog igrača) za 1:0.

Trener Slobode Ljubiša Stamenković reagovao je uvođenjem Stefana Mihajlovića u igru, a ovaj mu se samo tri minuta kasnije odužio prvencom u dresu užičkog kluba za izjednačenje.

Međutim, nošeni podrškom, pa možda i strahom od novih "lekcija" navijača, Pazarci su još agresivnije krenuli ka golu Dejana Rankovića što im se isplatilo kada je Kenan Ragipović pronašao Edina Selimovića, a ovaj glavom pogodio za konačan rezultat.

Nikola KaraklajićBodovi i za Voždovac uprkos lošoj predstavi Zmajeva protiv Javora. Ali, gosti iz Ivanjice nisu mogli sa desetoricom, a Ibrahim Valiđo je već u 42. minutu morao van igre zbog drugog žutog kartona, koji mu je Danilo Grujić pokazao posle par trenutaka oklevanja.

Javor je i tako dugo odolevao, ali se Karaklajić pokazao kao pravi džoker sa klupe.

Dvadeset minuta pošto je zakoračio na teren dobar dupli pas sa Stefanom Babovićem, od kojeg su kretali sve akcije Voždovca, i prizeman udarac vredan pobede.
"O Karaklajiću mogu da govorim samo u superlativu. On je divno dete i ima veliku fudbalsku budućnost ispred sebe. Izbacio sam dosta mladih igrača tokom karijere i to ćemo sada da uradimo i sa Nikolom", hvalio je pulena Zoran Milinković, ali nije štedeo ni kritike na račun drugih igrača.
"Važna pobeda za nas. Teška utakmica, deluje da bi bilo mnogo lakše da je Marušić iskoristio zicer. To je prilika koja mora da se realizuje".

SUPERLIGA – 18. kolo:

Voždovac – Javor 1:0 (0:0)
/Karaklajić 79/

Donji Srem – Jagodina 1:1 (1:0)
/Nikitović  34 - Pešić/

Novi Pazar – Sloboda 2:1 (0:0)
/Sotirović 60, Selimović 73 – Mihajlović 65/

14.30: Radnički  1923 – Partizan
17.00: Čukarički – OFK Beograd
17.00: Radnički Niš – Rad
18.00: Crvena zvezda – Napredak

Nedelja:
14.00: Spartak - Vojvodina

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vuk Sotirovićfk voždovacSuperligaStefan MihajlovićSrbijasloboda užiceNovi PazarNikola KaraklajićJavorJagodinaEdin Selimovićdonji sremAleksandar Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara