""
""

Surova Budućnost! Trebalo je da bude derbi, ali ni dugmići nisu ostali od Cedevite (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.01.16. | 18:42

Podgoričani trijumfom u Zagrebu došli na korak od osvajanja prvog mesta pred plej-of

Strašna Budućnost! Došli su Podgoričani u Zagreb i razbili Cedevitu na njenom terenu u paramparčad u derbi utakmici 19. kola Jadranske lige – 81:57 (28:10, 22:8, 13:20, 18:19)

Izabrane vesti

Ovim trijumfom Budućnost je napravila veliki, ogroman korak ka osvajanju prvog mesta u ligaškom delu takmičenja, jer sada ima dve pobede više od trećeplasirane Cedevite.

Ovo je timu Luke Pavićevića bila 17. pobeda u sezoni, dok su Zagrebčani doživeli treći poraz.  

Zanimljivo, ovo je bila najbedljivija pobeda Budućnosti na Jadranu ove sezone i to protiv direktnog rivala koji je bio u silnom naletu od 11. vezanih pobeda u regionu.

Verovatno ni sami igrači Budućnosti nisu očekivali ovako lak trijumf u sred hrvatske prestonice, mada je bilo jasno posle prvih 10 minuta u kojem su postigli čak 28 poena da su na pragu ubedljive pobede. U jednom trenutku gosti su imali i plus 34.

Cedevita večeras jednostavno nije ličila na ekipu koja se prilično uspešno takmiči u Evroligi. Više su delovali kao slučajno okupljena grupa momaka za basket.

Tadija Dragićević je sa 23 poena i šest skokova bio najbolji u Budućnosti, Sead Šehović je na to dodao još 11 poena. U timu gostiju u strelce su se upisali i svi ostali igrači, osim Baćovića.

Fran Pilepić je ubacio 12 poena za Cedevitu, a dva manje postigao je Nemanja Gordić. Udarni kvartet domaćih Miro Bilan, Džejkob Pulen, Džejms Vajt i Henri Voker postigao je ukupno 21 poen.

(FOTO: ABA/Cedevita/Marin Sušić)


tagovi

Tadija DragićevićSuad ŠehovićMiro BilanLuka PavićevićJadranska ligaHrvatskaEvropaDžejkob PulenCrna GoraBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara