Prvi trenerski okršaj: Simone i Pipo Inzagi
Prvi trenerski okršaj: Simone i Pipo Inzagi

Surovi Božić u kući Inzagija, hoće li brat smeniti brata?

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.12.18. | 21:10

Derbi koji bi mogao nekome da presedne...

Iako su rođena braća, Pipo i Simone Inzagi, nisu proveli ovaj Božić zajedno s porodicom. Sutra će morati da se vide kada se budu susreli Bolonja i Lacio negde oko 15 časova. Poklone razmeniti neće jer u ovakvim utakmicama nema prijateljstva, a teže je onom slavnijem, Filipu, koji se očajnički bori da sačuva posao na Renato Dalari. Biće ovo i prvi trenerski okršaj čuvene braće, a pre toga kao igrači igrali su sedam puta jedan protiv drugog.

Ako ne računamo Kup meč sa Krotoneom na svom terenu i pobedu od 3:0, Bolonja nije slavila već deset utakmica u Seriji A. Loša serija rezultata dovela ju je na 18. poziciju i ivicu ispadanja u Seriju B, a logično je da se zbog toga najviše drma klupa Pipu Inzagiju, kojem će rođeni mlađi brat sutra probati da još više oteža posao i možda mu čak i pobedom lično potpiše ostavku.
"Biće to čudna utakmica, a sigurno će nositi sa sobom i velike emocije, posebno za članove naše porodice koji nas vole obojicu. Biće dobar osećaj igrati protiv brata, ne verujem da će biti prijatan za porodicu i posebno za decu koja će biti na stadionu. Neka najbolji pobedi, možda zvuči čudno, ali čim lopta krene sa centra obojica ćemo raditi naš posao, bez ličnih emocija", rekao je Pipo Inzagi.

Izabrane vesti

Simone u poslednje vreme lakše diše, posle pobede nad Kaljarijem od 3:1 Lacio je četvrti pa mirno putuje u Bolonju.
"Biće to posebno zanimljiv meč za naše roditelje. Kao fudbaleri igrali smo jedan protiv drugog, ali ovo je mnogo drugačije. Čestitali smo jedan drugom Božić telefonom danas. Znam šta nas očekuje, organiozovana Bolonja koja se bori za opstanak. Moj brat zna kako da uvede njihov brod u sigurnu luku, ne brinem se za njega", rekao je Simone Inzagi.

Na posletku oglasio i otac Đankarlo, koji je odlučio ipak da prisustvuje utakmici iako to prvobitno nije želeo.
"Ovo je prvi Božić da nismo večerali zajedno kao porodica. Čudno se osećam. Žao mi je, iskreno, ali takav je posao. Tako smo Marina (majka) i ja ove večeri sami. Idem sutra na utakmicu. Nisam želeo, ali su me ubedili. Neću navijati ni za koga. Nemam srca. Žao mi je jer je obojici preko potrebna pobeda. Filipo me je ubedio da dođem, rekao mi da je ovo prva možda i jedina utakmica njih dvojice kao trenera u istoriji. Biće mi teško, oni su stvarno vezani, čak za novu godinu idu istim avionom na Maldive, jedino će ostati u različitim selima", ispričao je Đankarlo Inzagi.

Kako bilo, očekuje nas vrlo zanimljiva utakmica sutra na Dalari. Okršaj između Bolonje i Lacija počinje u 15 časova, pa ko preživi... 

Foto: Reuters


tagovi

Simone InzagiFilipo Inzagi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara