""
""

Suze na rastanku! Kamp Nou se oprostio od svog miljenika (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.05.13. | 17:14

Danas su se i zvanično rastali Barselona i Erik Abidal, a ceo tim Katalonaca je uz mnogo emocija ispratio legendarnog Francuza

Sve je prštalo od emocija danas na Nou Kampu. Posle šest godina rastali su se Barselona i njen heroj Erik Abidal. Momak koji ne samo da je pobeđivao rivale iz Reala, Mančestera ili Milana, već i onog najgoreg protivnika svakog čoveka – najopakiju bolest.  I to dva puta! Bio je jedan od najboljih defanzivaca planete sve dok ga opaka bolest nije napala. Ali, uspeo je i nju da savlada i vrati se na teren.

Izabrane vesti

Ipak, u Barseloni su odlučili da po završetku Abidalovog ugovora ne produže saradnju sa njim. Oproštaj je bio dirljiv i emotivan. Abidal je na konferenciji za medije plakao kao kiša, a onda se usledili zagrljaji sa momcima sa kojima je godinama delio dobro i zlo. Svi su došli da se oproste od popularnog Abija: Ćavi, Mesi, Inijesta, Buskets, Pike, Pujol, Vilja, Vilanova

“Voleo bih da sam ostao i igrao dalje u Barseloni, ali u klubu su na to gledali drugačije i moram da poštujem njihovu odluku. Nadam se da ću se jednoga dana vratiti u klub jer je on vrlo poseban za mene”, rekao je Abidal i dodao da trenutno nema nijednu ponudu za nastavak karijere.

“Imao sam dva cilja kada sam saznao da sam oboleo. Prvi je bio da i dalje gledam kako moje dve ćerkice rastu i uživam sa svojom ženom. Drugi je bio da opet zaigram fudbal. Uspeo sam u tome. Ovo je jako težak momenat za mene. Proveo sam šest veličanstvenih godina u ovom klubu. Sada želim da sa uživanjem odradim i poslednje sekunde ugovora, a nadam se da će me trener staviti u tim narednog vikenda. Posebno hvala navijačima. Ne samo Barseloninim, već i onima iz celog sveta koji su me bodrili. Mnogo uspomena ostaje. Od onoga dana kada su mi rekli da imam tumor, pa preko poruka podrške navijača i igrača, majica na finalu na Vembliju… Posle svega, osećam se kao srećan čovek. Mnogo sam se borio i preskočio mnoge prepreke koje mnogi nisu uspeli da pobede. Želim i dalje da igram, ali ako doktori kažu bih time ugrozio život, onda ću reći zbogom terenu.”

Predsednik Barselone, Sandro Rosel rekao je da su za Abidala vrata otvorena ukoliko poželi da se priključi tehničkom osoblju po završetku igračke karijere. U Barselonu je Abidal stigao 2007. iz Liona, a od tada je u šest sezona osvojio 15 trofeja.

(FOTO: Action images)


tagovi

Erik AbidalEvropaPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara