""
""

Kakav finiš u Braziliji: Seferović doneo pobedu Švajcarskoj u 93. minutu!

Vreme čitanja: 5min | ned. 15.06.14. | 19:52

Odličan meč na Nacionalnom stadionu

Fantastičan finiš još boljeg meča u Braziliji rešio je rezervista u dresu Švajcarske, Haris Seferović, koji je u 93 minutu krunisao sjajan kontranapad svog tima i doneo tri velika boda selekciji Otmara Hicfilda u prvoj utakmici grupe E – 2:1 (0:1).

Izabrane vesti

Upravo su rezervisti bili najzaslužniji za veliki preokret u prestonici Brazila, pošto je prvi pogodak za Švajcarce postigao Admir Mehmedi u 48. minutu. Oba pogotka namestio je sjajni levi bek Švajcarske Rikardo Rodrigez.

Ekvadorci su izuzetno ofanzivno ušli u meč, čemu se puleni Otmara Hicfilda očigledno nisu nadali, pa im je trebalo dosta vremena da dođu do svoje igre.

Ipak, znatno lošiji početak utakmice koštao je Švajcarce primljenog gola u 22. minutu, kada je nakon odličnog prekida Ajovija u petercu rivala sam kao duh bio odlični Ener Valensija.

U tom trenutku očajno je reagovao Đuru, mada je i Benaljo mogao do lopte.

Nakon tog pogotka, Švajcarska je preuzela konce igre u svoje ruke i do kraja prvog poluvremena imala nekoliko vrlo dobrih pokušaja, ali udarci Inlera i Behramija nisu bili previše opasni za odličnog Domingeza.

Ulazak Admira Mehmedija ispostavio se kao kapitalan potez Otmara Hicfilda. Odlični golgeter Frajburga se već u trećem minutu nastavka sjajno snašao u petercu Ekvadora, iskoristio prvu veliku grešku Domingeza i doneo izjednačenje svom timu.

Od tog trenutka Švajcarci su dodatno pojačali ritam, nakon čega su usledili opasni pokušaji Šaćirija i Mehmedija.

Ekvadorci su pali u tim trenucima, ali su iz kontranapada ipak pripretili u nekoliko navrata. Srca švajcarskih navijača u 65. minutu zaledio je Ener Valensija, ali je njegov udarac završio tik preko prečke Dijega Benalja.

Devet minuta kasnije poništen pogodak Drmića zbog ofsajda. Ipak, u trenutku kada je upućen pas Drmić nije bio u nedozvoljenoj poziciji, bez obzira što je na tok napada ozbiljno uticao Šaćiri, pa je opšta procena da su Švajcarci ozbiljno oštećeni.

U finišu meča opasni napadi i jednih i drugih, pre svega slobodni udarci Šaćirija i Aroja. Udarac švajcarskog reprezentativca je blokirao živi zid, dok se kod udarca Aroja ozbiljno pomučio Benaljo, ali je uspeo da sačuva svoj pogodak.

Ekvadorci su u poslednjem napadu krenuli na sve ili ništa što im se žestoko osvetilo, "sevnula" je kontra Švajcaraca, Rodrigez je odlično pronašao Seferovića, koji je ušao na prvu stativu i matrirao nemoćnog Domingeza.

------------------------------------------------

ŠVAJCARSKA - EKVADOR 2:1 (0:1)
/Mehmedi 48, Seferović 90+3 - Valensija 22/

Stadion: Nasional de Brazilija
Gledalaca: oko 50.000
Sudija: Rašvan Irmatov (Uzbekistan)

ŠVAJCARSKA (4-2-3-1): Benaljo – Lihtštajer, Đuru, Fon Bergen, Rodrigez – Inler, Džaka – Šaćiri, Behrami, Štoker (od 46. Mehmedi) – Drmić (od 75. Seferović)

EKVADOR (4-4-2): Domingez – Paredes, Erazo, Guagua, Ajovi – Valensija, Gruezo, Noboa, Montero (od 77. Rohas) – Valensija, Kasiedo (od 70 Arojo).

------------------------------------------------

POGLEDAJTE KAKO JE IŠAO TOK KOMPLETNOG MEČA:

------------------------------------------------

18.00 - Utakmica je upravo počela.

18.02 - Ekvadorci su znatno agilnije ušli u meč, brzo su izveli i prvi korner, a zatim imali još jedan brz napad. Ipak, još bez velike opasnosti po gol Dijega Benalja.

18.06 - Prvi ozbiljniji napad Švajcarske tek u šestom minutu. Ipak, Lihtštajner nije uspeo da uputi precizan centaršut, pa je lopta zavšila u gol autu.

Reakcija Đurua18.12 - Nakon nekoliko mirnijih minuta, još jedan ozbiljan napad Švajcarske, ali je Drmić oklevao, pa nije ni uputio udarac, već u sledećem naletu opasan udarac Džake, ali pored gola.

18.16 - Novi opasan napad selekcije Otmara Hicfilda. Šaćiri je odlično ušao u sredinu, pronašao sebi poziciju i uputio snažan udarac, ali direktno u Domingeza.

18.20 - Odličan pokušaj Rodrigeza, koji je snažno opalio po lopti sa preko 20 metara udaljenosti, ali je golman Ekvadora uspeo da usmeri loptu u korner.

18.22 - GOOOL! Ekvador vodi sa 1:0 pogotkom Enera Valensije! Odličan prekid prethodno je izveo Ajovi, koji je iz skraćenog kornera snažno pogodio svog saigrača u petercu i spasa za Švajcarce nije bilo.

18.29 - Nakon primljenog gola Švajcarci pokušavaju da uspostave kontrolu igre, ali su izabranici Reinalda Ruede odlično postavljeni i vrebaju šansu da rivala kazne iz kontranapada.

18.33 - Konačno pokušaj Švajcaraca, ovoga puta nakon prekida je pokušao Behrami, ali njegov udarac glavom nije bio previše opasan za Domingeza.

18.36 - Sjajan udarac Gohana Inlera iz velike udaljenosti, ali Domingez ponovo na mestu.

18.37 - Golman Ekvadora odlično brani, jedan od najboljih pojedinaca dosadašnjeg toka meča.

18.42 - Znatno mirniji tempo u finišu prvog poluvremena. Švajcarci su izgleda iskoristili sav arsenal za prvog poluvremena i moraće da se osveže za nastavak.

18.44 - Velika gužva u šesnaestercu Švajcarske, ali je lopa pogodila Kaiseda u ruku, što je video odlični sudija Rašvan Irmatov.

18.47 - Kraj prvog poluvremena vrlo dobre utakmice između Ekvadora i Švajcarske i sasvim zasluženo vođstvo borbene selekcije Reinalda Ruede, iako su i Švajcarci u nekoliko navrata prilično opasno pretili.

U ovom trenutku kvota na pobedu Švajcarske je 6.75, a na trijumf Ekvadora 1,55. Pogledajte sve KVOTE i kladite se UŽIVO na ovaj meč.

19.02 - Počelo je drugo poluvreme! Švajcarci kreću na sve ili ništa!

19.03 - Opasan pokušaj Lihtštajnera, korner za Švajcarce!

19.04 - GOOOOOL - 1:1! Džoker Otmara Hicfilda, Admir Mehmedi vraća Švajcarsku u igru! Odličan korner Rodrigeza i očajna reakcija Domingeza.

19.12 - Ekvadorci su uspeli donekne da se otarase velikog pritiska Švajcaraca, ali još uvek izgleda kao da je ekipa sa Starog kontinenta bliža golu, što je upravo pokazao i opasan napad Šaćirija, nakon čega je zakasnio Mehmedi.

Pogledajte KVOTE u kladionice MOZZART ovom trenutku na meč između Švajcarske i Ekvadora.

19.16 - Fantastičan udara Enera Valensije iz ogromne udaljenosti! Benaljo je samo pogledom ispratio udarac odličnog napadača Ekvadora, ali je lopta srećom po Švajcarce zavšila tik preko prečke.

19.20 - Do ovog trenutka Švajcarci su uputili 13, a Ekvadorci osam udaraca ka golu. Posed lopte je takođe na strani Švajcarske (54:46).

19.26 - Velika uzbuđenja u Braziliji. Poništen je pogodak Švajcarske zbog ofsajda u kojem se nalazio Drmić. Još jedna sporna odluka sudija.

19.29 - Fenomenalan kontranapad Švajcarske, ali očajan pas Mehmedija za Šaćirija, koji je otišao isuviše iskosa.

19.30 - Kakva greška Benalja, koju su Ekvadorci umalo kaznili. Ipak, odbrana Švajcarske se dobro snašla i ispucala loptu u aut.

19.36 - Slobodan udarac za Švajcarce nakon prekršaja nad Šaćirijem sa samo 20-ak metara udaljenosti od gola Ekvadora. Ipak, loš udarac Šaćirija iz prekida.

19.40 - Sreća za Đurua pa dobija samo žuti karton, aiko bi Montero vrlo verovatno izašao sam pred gol Dijega Benalja.

19.49 - Kakav finiš u Braziliji. Ekvador je krenuo na sve ili ništa što im se obilo o glavu. Poslednji kontranapad na meču u 93. mintu iskoristio je rezervista Haris Seferović.

19.50 - Kraj fantastičnog meča na Nacionalnom stadionu u Braziliji!


tagovi

Švajcarska 1reprezentativni fudbalJužna AmerikaEkvadorBrazil2014EBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara