""
""

Švajcarski sat i dalje radi, Portugalci u šestoj brzini, prvenac Mađara (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.10.16. | 22:49

Favoriti u B grupi obavili posao bez greške

Nije važno umiranje u lepoti, već osvajanje bodova. A Švajcarska je večeras na gostovanju nejakoj Andori slavila samo sa 2:1 u četvrtom kolu B grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Ipak, ta Švajcarska je i sa ovom skromnom pobedom zadržala prvo mesto na tabeli sa maksimalnim bodovnim učinkom i dobrim izgledima za nastavak kvalifikacionog ciklusa.

Izabrane vesti

Da stvar bude zanimljivija, Švajcarci do prvog gola na utakmici koji im je znatno olakšao posao nisu došli posle neke atraktivne akcije, već iz penala.

Skrivio ga je Ildefons Lima koji je usput zaradio i žuti karton, a siguran izvođač udarca sa bele tačke bio je Fabina Šar. Dugo, dugo posle toga čekali su navijači Švajcarske na drugi gol. Tek u 77. minutu golom Admira Mehmedija na asistenciju Džerdana Šaćirija, gosti su osigurali tri boda kako bi mogli u što mirnijem i lakšem ritmu da privedu duel kraju.

Ipak, nije baš bilo tako mirno jer je u prvom minutu sudijske nadoknade Andora ublažila poraz preko Martineza. I to pravom golčinom - pošto je njegov šut sa 25 metara završio u rašljama gola gostiju! Ipak, to je bilo sve što je domaćin uspeo da uradi do kraja.

Selekciju Švajcarske u novembru u sledećem kvalifikacionom turniru čeka još jedan lagan izazov, jer u Lucernu dočekuje reprezentaciju Farskih Ostrva.

Šampion Evrope, selekcija Portugalije demonstrirala je moć i sa pola gasa u gostima deklasirala Farska Ostrva sa 6:0 u utakmici u kojoj su joj svi unapred upisali bodove.

A utakmicu u Toršavnu nije obeležio Kristijano Ronaldo, već supertalentovani Andre Silva. Supertalentovani napadač Porta dao je het-trik i sigurno je da će na leto evropski velikani da se otimaju za njegov potpis.

Kristijano Ronaldo se u 65. minutu potrudio da navijači koji su u velikoj meri došli na stadion zbog njega, vide makar jedan gol svetskog superstara.

Sudijska nadoknada vremena u Toršavnu donela nam je još dva pogotka u mreži domaćina. Oba puta asistirao je raspoloženi Želson Martins, a strelci su bili Žoao Mutinjo i Žoao Kanselo.

Ovim trijumfom portugalska selekcija ostala je na drugom mestu na tabeli sa tri boda manje od Švajcarske.

U poslednjoj utakmici ove grupe reprezentacija Mađarske je prilično rutinski u Rigi pobedila Letoniju sa 2:0 i sada diše za vrat Portugalcima.

Mađarima je to bio prvi trijumf još od 14. juna i slavlja protiv Austrije u meču prvenstva Evrope gde su oduševili dobar deo javnosti Starog kontinenta.

A da bi nastavili taj put uspeha, večeras su mađarski fudbaleri morali da pobede inače bi ozbiljno zaostajali u trci za mesto u vrhu tabele.

Na njihovu sreću, na vreme su „otvorili“ protivnika i to golom Adama Đurča već u 10. minutu. Posle toga gostima je bilo mnogo lakše da igraju, a razliku u kvalitetu u odnosu na domaćina potvrdili su pogotkom Adama Salaja u 77. minutu za konačnih 2:0.

Grupa B:

Andora - Švajcarska 1:2(0:1)
/Martinez 90+1 - Šar 19, Mehmedi 77/

Farska Ostrva - Portugalija 0:6 (0:3)
/Silva 12, 22, 37, Ronaldo 65, Mutinjo 90+1, Kanselo 90+3/

Letonija - Mađarska 0:2 (0:1)
/Đurčo 10, Salaj 77/

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

Adam ŠalaiDžerdan ŠaćiriFabijan ŠarFarska OstrvaKristijano Ronaldokvalifikacije za sp 2018LetonijaMađarskaPortugalreprezentativni fudbalŠvajcarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara