Sve je lako kad imaš najboljeg strelca

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.09.18. | 08:45

Pohronije žari i pali drugom slovačkom ligom zahvaljujući raspucanom vezisti

Verovatno se ovom mantrom vode u Pohroniju, slovačkom drugoligašu, koji na otvaranju osmog kola ide na noge Banskoj Bistrici. Naravno, nijedno gostovanje nije lako, ali ako uzmemo u obzir da je domaćin novopečeni drugoligaš te da je Pohronije "stara kuka", jasno je da ovde treba ganjati dvojku.

Postoji još jedan razlog, a tiče se upravo pomenutog strelca iz naslova. Ime Peter Dungel verovatno vam ništa ne znači, ali reč je o najefikasnijem fudbaleru lige u ovom trenutku. Tačnije, deli prvo mesto sa Romanom Hašom iz redova drugoplasirane Skalice. Da stvari budu zanimljivije, Dungel igra u veznom redu. Pohronije je zahvaljujući njegovim golovima - dao ih je dosad sedam - trenutno na četvrtom mestu sa samo četiri boda manje u odnosu na vodeći Komarno, u kojem žari i pali dete Partizana Samir Nurković. Rođeni Tutinac je pet puta tresao protivničke mreže i najbolji je strelac svog tima.

Izabrane vesti

Banska Bistrica i Pohronije poslednji put su odmeravali snage u martu 2017. godine - dakle, pre godinu i po dana - i tada je Pohronije bio bolji minimalnim rezultatom. Ipak, pitanje je da li tradicija može da koristi kao validan reper u ovom slučaju. Pre bismo se odlučili za formu i iskustvo gostiju. Banska Bistrica nije loše startovala sezonu (dve pobede, tri remija i dva proaza), pritom su otkinuli bod Komarnu, ali teško je očekivati da će još dugo izdržati u takvom ritmu. Još jedna važna stvar - Pohronije je uz Komarno jedina neporažena ekipa u dosadašnjem toku prvenstva.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 16:30 4421 SVK 2 B.Bystrica - Pohronie ki 2 2,45
Ukupna kvota2,45

SLOVAČKA 2 - 8. KOLO:

16.30: (2,40) Banska Bistrica (3,50) Pohronije (2,45)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Slovačka 2Slovačka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara