""
""

Sve što šutne u mreži završi: Savršeni mesec Larsa Štindla (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.03.17. | 20:32

Hamburg pao iz dva penala

Dajte mu loptu - on će dati gol! Lars Štindl igra fudbal života. Kapiten Borusije iz Menhengladbaha razmahao se i raspucao u poslednjih mesec dana, teroriše golmane gde god ih vidi i samo je pitanje kad ko će da mu bude sledeća mušterija. Na listu žrtava dopisao je i Renea Adlera, iskusnog golmana Hamburga, koga je načeo u četvrtfinalu Kupa Nemačke, što je bilo dovoljno da svoj tim povede među četiri najbolja - 2:1.

Napadač Ždrepaca je u 52. minutu vešto iskoristio kazneni udarac (Oštcolek napravio prilično glup faul), krunisao kvalitetniju igru svog tima, a ljubiteljima fudbala širom Evrope pokazao da je u izvanrednoj formi. Na poslednih osam utakmica dao je isto toliko golova. Na minule tri čak pet. Sve je počelo 28. januara protiv Leverkuzena (dva komada), nastavilo se 4. februara protiv Frajburga, pa het-trik na gostovanju Fjorentini u Ligi Evrope pre šest dana, onda onaj smeč u mrežu Ingolštata za vikend i večeras pogodak kojim je utabao statzu uspeha.

Izabrane vesti

Gladbah je trijumf overio na isti način, ali je u 61. minutu odgovornost da izvede jedanaesterac preuzeo Brazilac Rafael. Bio je i on precizan. Jedina šteta za Borusiju što ju je u nadoknadi vremena matirao Bobi Vud, sprečivši je da postane jedini tim koji je do polufinala DFB Pokala dogurao bez primljenog gola.

Hamburg pred oko 55.000 navijača na Folkspark stadionu nije mogao da se nosi sa zahuktaklim gositma, iako su Nikolaj Miler i Bobi Vud povremeno pretili. Sve do poslednjeg minuta izostala je realizacija, pa je propala veoma lepa koreografija navijača domaćeg kluba koji su pred početak meča na severnoj tribini istakli brod koji isplovljava iz luke i plvi ka finalu u Berlinu.

Tamo, ipak, plovi Borusija.

Srpski reprezentativac Filip Kostić dobio je šansu tek u 70. minutu kad je zamenio Nikolaja Milera.

KUP NEMAČKE - 1/4 FINALE

Utorak:

Ajntraht - Arminija 1:0 (1:0)
/Blum 6/

Sreda:

Hamburger - Borusija Menhengladbah 1:2 (0:0)
/Vud 90+2 - Štindl 53 pen, Rafael 61 pen/

20.30 Bajern - Šalke

Lote - Dortmund - otkazano za 14. mart

(FOTO: Action Images)


tagovi

NemackaLars ŠtindlHamburgerEvropaKup NemačkeBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara