""
""

Svi za jednog, jedan za sve: Cvele svim srcem veruje u Vukana! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.10.13. | 16:52

"Savićević i Darko Lazović su moji drugari, koje poznajem odavno. Nažalost, Darko je i dalje povređen, pa neće moći da igra, ali zato bih voleo da Vukan iskoči u prvi plan i nekim dobrim potezom ili golom donese pobedu Crvenoj zvezdi", rekao je Cvetković, koji sigurno zna kako se njegov drug oseća u ovom momentu

Vreme večitog derbija neumorno se bliži. Atmosfera pred 145. okršaj Crvene zvezde i Partizana polako se zahuktava, kako kod navijača, tako i kod fudbalera, ali i njihovih kolega, koji nose crveno ili crno-beli dres u ostalim sportovima. 

Jedan od onih koji će, bilo stadionu ili pored malih ekrana TV prijemnika svim srcem bodriti klub iz Ljutice Bogdana je mladi košarkaš Crvene zvezde Aleksandar Cvetković, inače veliki ljubitelj fudbala. Možda niste znali ranije, ali Cvele je kao mali trenirao fudbal i sanjao o tome da postane veliki fudbaler. Ipak, ljubav prema košarci je bila veća.
"Da, istina je. Igrao sam Mini-maksi ligu kao klinac. Išlo mi je dobro i baš sam uživao dok sam igrao, ali sve se to promenilo kada sam jednog dana otišao na košarkaški trening. Od tog momenta za mene je postojala samo košarka i ništa više", rekao je Cvetković za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Ipak, i pored toga što ga je igra pod obručima uzela pod svoje, nikada nije prestao da prati fudbal, posebno dešavanja u svom voljenom klubu. Za ovu priliku Aleksandar Cvetković je odlučio da nam podeli nekoliko detalja koji ga vežu za fudbalske večite derbije.

Kada je u pitanju duel koji mu je ostao u najlepšem sećanju, Cvele je bez trunke razmišljanja odgovorio:
"Definitivno onaj s Marakane prošle godine. Sećam se da smo gubili sa 2:1 na poluvremenu, a na kraju smo dobili sa 3:2. Luka (Mitrović) i ja smo na stadion došli sa 30 minuta zakašnjenja jer smo imali trening. Ipak, brzo smo pronašli svoje mesto na tribinama, pa smo mogli da vidimo preokret. Taj osećaj nikada neću zaboraviti, kao ni onaj kada je Kadu postigao onaj gol u 93. minutu na stadionu JNA. Jeste da smo već izgubili trku u prvenstvu, ali ta pobeda mi je bila tako slatka".

Međutim, postoji i okršaj rivala s Topčidera zbog kojeg baš dugo nije imao mira, kao ni sve Delije.
"Nikada neću zaboraviti momenat kada nam je Miloš Jojić dao onaj gol iz slobodnjaka na poslednjem derbiju. Nakon toga smo i definitivno ostali bez titule, zbog čega mi je bilo jako žao".

Na predstojećem, 145. večitom derbiju Cvele bi voleo da vidi svog druga Vukana Savićevića kao heroja koji će rešiti pitanje pobednika. Zbog svih događaja na Marakani, posebno nakon meča s kragujevačkim Radničkim, veliko je pitanje da li će se košarkašu Crvene zvezde ispuniti želja. 
"Vukan Savićević i Darko Lazović su moji drugari, koje poznajem odavno. Nažalost, Darko je i dalje povređen, pa neće moći da igra, ali zato bih voleo da Vukan iskoči u prvi plan i nekim dobrim potezom ili golom donese pobedu Crvenoj zvezdi".

Za Bobana Bajkovića mladi plej crveno-belih imao je samo jednu poruku:
"Činjenica je da Partizan ima standardno dobre igrače. Tu su Kojić, Fofana, Jojić, Saša Ilić... Ali sigurno je da će najveća opasnost po gol Bajkovića doći od Jojića. On je trenutno u sjajnoj formi i nadam se da će odbrana Zvezde biti spremna za njega".

Cvetković je bez trunke oklevanja istakao da bi voleo da derbi pogleda uživo s Marakane, ali profesionalne obaveze će ga u tome, najverovatnije, sprečiti.
"U petak igramo sa Panatinaikosom Evroligu, a u nedelju smo već u Podgorici, gde nas dan kasnije čeka Budućnost. Ja bih mnogo voleo da odem na stadion i ispratim utakmicu, jer sam siguran da će biti jako dobra, ali teško. Ako ništa drugo, biću pored TV-a i navijaću svim srcem".

Poznato je da su fudbaleri i vaterpolisti posetili svoje košarkaške kolege tokom utakmice prvog kola Evrolige sa Lokomotivom, kada su zajedno sa prepunom Arenom dali svoju podršku. 
"Hvala im zbog toga što su došli i bodrili nas zajedno s Delijama. Istina je da nismo dolazili na njihove utakmice, ali stavljamo im do znanja da ih stalno pratimo i da smo uvek tu uz njih. Ne znam da li je bilo u planu da u narednom periodu posetimo naše kolege, ali što se mene tiče, ja sam za", zaključio je Cvetković.

Ideja MOZZART Sporta je bila da mišljenje o 145. večitom derbiju uzmemo i od nekog košarkaša Partizana, ali nam je u klubu rečeno da njima nije dozvoljeno da govore o predstojećem okršaju fudbalera...

(FOTO: MN Press)


tagovi

145. večiti derbiAleksandar CvetkovićFK Crvena zvezdaFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara