""
""

Svilar u centru pažnje na Old Trafordu, Junajted, PSŽ, Bajern i Juve će dalje, Kurzava kao da je Nejmar (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 31.10.17. | 22:48

Rafal Pari Sen Žermena, CSKA oživeo u Bazelu, Barsa nije pobedila Olimpijakos

PSŽ i Bajern su novim pobedma u grupi rešili pitanje plasmana u osminu finala Lige šampiona, a tamo ćemo 99 odsto gledati Mančester Junajted i najverovatnije Juventus.

Izabrane vesti

Murinjov tim gazi kao kaznena ekspedicija u Ligi šampiona. Opet su savladali Benfiku i opet je u centru pažnje bio 17-godišnji srpski golman Mile Svilar. Crveni đavoli su slavili 2:0, ali im je bila potrebna i sreća koja ni večeras definitivno nije bila saveznik Svilara kao ni na onom meču u Lisabonu. Mladi srpski golman je prvo odbranio penal Marsijalu, ali je nešto kasnije kapitulirao posle šuta zemljaka Nemanje Matića koji je pogodio stativu ali je odbijena lopta udarila Svilara u leđa i završila u mreži.

Kasnije je Svilar imao još jednu zapaženu intervenciju kada je u stopostotnoj šansi zaustavio Marsijala. Na kraju je morao još jednom da vadi loptu iz mreže. Ovoga puta je Junajted iskoristio penal, ali tek pošto je Murinjo promenio izvođača. Blind je šutirao po sredini gola i prevario mladog golmana.

Sa ovom pobedom, Junajted još samo teoretski nije obezbedio osminu finala, ali suštinski jeste. Ko će uz njega među 16 najboljih, verovatno nećemo znati do poslednjeg kola. Bazel je imao u džepu osminu finala, vodio na svom terenu 1:0 posle gola Zufija, ali je sve prokockao. Rusi su prvo izjednačili šmekerskim golom Dzagojeva, a onda ih je Vernblom oživeo udarcem sa distance. Pobedonosnim golom, Šveđanin je izjednačio Armejce i Švajcarce na tabeli. Bazel u sledećem kolu dočekuje Junajted, CSKA igra kući sa Benfikom koja je ispala.

Juventus se opasno kockao u Lisabonu, ali je na kraju uspeo da izvuče ono po šta je doašo - remi (1:1). Sporting je igrao na sve ili ništa i poveo u 20. minutu. Želson Martins je izmešao odbranu Stare dame, a Bruno Sezar je bio egzekutor. Sa pobedom, lisabonski Lavovi bi bili u prednosti u odnosu na Juventus sa istim brojem bodova. I težim rasporedom... Ipak, nisu izdržali. Rui Patrisio je u 68. minutu na neverovatan način zaustavio Iguaina, ali nije ništa mogao 10 minuta kasnije kada je Pipita izbegao ofsajd zamku i pogodio za bod koji verovatno znači i osminu finala.

Juve može u sledećem kolu da bodom protiv Barse overi plasman među 16, a pobedom da čak preuzme i prvo mesto od Katalonaca koji su večeras razočarali. Barselona je odigrala remi bez golova na gostovanju slabašnom Olimpijakosu i sada više nije sigurna na prvom mestu. Iako je igrala sa skoro najjačim timom i bila mnogo bolja, nije slomila otpor žilavih Grka kojima ovaj bod ne znači mnogo.

Pari Sen Žermen je je još jednom ubedljivom pobedom od 5:0 nad Anderlehtom obezbedio plasman u osminu finala. Uz gol razliku 17:0! Sveci su tukli iz svih oružja po nesrećnim autsajderima iz Brisela. Verati je načeo Anderleht posle divne akcije Nejmara i Mbapea, potom je Nejmar prelepim golom duplirao prednost, a onda je na scenu stupio neočekivani golgeter - Levin Kurzava?! Levi bek Svetaca je postigao het-trik i postao prvi defanzivac u istoriji Lige šampiona kojem je to uspelo! Nešto čudno se dešava sa bekovima Parižana ove sezone. Desni bek Tomas Menije rešeta mreže kao da je napadač, a sada je počeo i Kurzava...

Pored Pari Sen Žermena, u osminu finala će i Bajern koji se malo kockao večeras u Glazgovu, ali je pobedio sa 2:1 i sliminisao Seltik iz borbe za nokaut fazu. Škotima ostaje da protiv Anderlehta u Glazgovu ostanu neporaženi i da izbore Ligu Evrope.

Bavarci su poveli golom Komana kojem je prethodilo kolektivno ispadanje odbrane Kelta, ali je Mekgregor u 74. minutu doneo opšti trans na stadionu i oživeo nade o pobedi i plasmanu u osminu finala! Ipak, Havi Martinez je posle prekida sproveo loptu u mrežu za pobedu Bavaraca i kraj Seltikovih nadanja.  

LIGA ŠAMPIONA - REZULTATI

GRUPA A

Bazel - CSKA 1:2 (1:0)
/Zufi 32 - Dzagoev 65, Vernblom 79/ 

Mančester Junajted - Benfika 2:0 (1:0)
/Svilar 45ag, Blind 78pen/

GRUPA B

Seltik - Bajern 1:2 (0:1)
/Mekgregor 74 - Koman 22, Martinez 77/

PSŽ - Anderleht 5:0 (2:0)
/Verati 30, Nejmar 45+4, Kurzava 52, 72, 78/

GRUPA C

Roma - Čelsi 3:0 (2:0)
/El Šaravi 1, 36, Peroti 63/

Altetiko Madrid - Karabag 1:1 (0:1)
/Tomas 56 - Mičel 40/

GRUPA D

Sporting - Juventus 1:1 (1:0)
/Cezar 20 - Iguain 79/

Olimpijakos - Barselona 0:0


tagovi

Alan DžagojevAnderlehtBajern MinhenBazelBenfikaBruno CezarCSKA MoskvaGonzalo IguainHavi MartinezJuventusKingsli KomanLajvin KurzavaLiga šampionaMarko VeratiMile SvilarNejmarNemanja MatićOlimpijakosPari Sen ŽermenPontus VernblumSporting Lisabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara