""
""

Taj ludi svet transfera i još luđi Englezi: Kristal Palas doveo štopera iz Vest Hema, platio ga isto koliko i Bilić Pajea

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.07.16. | 15:56

Džejms Tomkins završio posao karijere

Ovaj svet je poludeo. Nemam ništa protiv momka, ali gospode...

Samo jedan od Tviter komentara na vest sa Ostrva da je Kristal Palas dobio treće pojačanje u letnjem prleaznom roku. Ništa ne bi bilo čudno da se ne zna koliko ga je platio. A zna se. Džejms Tomkins, 27-godišnji štoper stigao je na Selhurst park za 11.700.000 evra!

Izabrane vesti

Dosadašnji štoper, po potrebi desni bek Vest Hema, koji iza sebe ima čak 241 utakmicu za Čekićare završio je posao karijere. Prešao je iz jednog kraja Londona u drugi i izazvao lavinu komentara po pitanju opravdanosti transfera. Tačnije, novca koji je u njega uložen.

Potpisom petogodišnjeg ugovora za Palas Džejms Tomkins završio je 20 godina (računajući i staž u mlađim kategorijama) karijere na Apton parku, ali teško da je ubedio čak i „rođene“ navijače da vredi pomenuta sredstva plaćena na ime obeštećenja.

Da biste shvatili koliko je to novca možda najbolje svedoči podsećanje da je istu sumu prošlog leta Slaven Bilić prebacio na račun Marselja za Dimitrija Pajea. To bi, dakle, trebalo da znači da menadžer Palasa Alan Pardju dobija igrača koji vredi koliko i aktuelni reprezentativac Francuske, s tim što ovaj igra daleko ofanzivnije.

Tomkins dolazi na Selhurst park da ojača tim, već poduprt dolaskom golmana Stiva Mandande (Marselj, bez obeštećenja) i Androsa Tauzenda (Njukasl, 16.000.000 evra), a tek bi trebalo, kao najzvučnije, pritom i najskuplje pojačanje u istoriji, da stigne napadač Kristijan Benteke iz Liverpula, za 35.000.000 evra.

Stvarno, deluje da je ovaj svet poludeo...

Sve vesti iz letnjeg prelaznog roka pratite u našem specijalu TRANSFERI UŽIVO

(FOTO: Action images)

 

 


tagovi

Premijer ligaletnji prelazni rok 2016Kristal PalasEngleskaDžejms TomkinsAlan Pardju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara