"Nikola Janković"
"Nikola Janković"

Tako blizu, a predaleko: Za uspeh u Evropi potreban je kvalitet više

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.07.16. | 14:45

Čukarički je ovog i prošlog leta ostao bez osmorice najiskusnijih, ali i najboljih igrača, što je previše za jedan tim koji teži ka ozbiljnom rezultatu na evrosceni

Nikola Janković

Treći stepenik kvalifikacija za Ligu Evrope ponovo je bilo previsok. Čukarički je i ove sezone ponovo zapeo na drugom, koji se dobrih 76 minuta revanš utakmice sa Videotonom nije činio toliko neprelaznim, ali je bio i ovoga puta. U narednu rundu je otišao, protekle noći slabiji rival, koji je ipak za 180 minuta dvomeča uspeo da iskoristi sve nedostatke ovog tima Milana Lešnjaka.

Izabrane vesti

Ideja je postojala, namera domaćina bila je da se rival potisne na njegovu polovinu i natera na grešku, što je dalo konkretnog rezultata u 13. minutu, ali je takav koncept igre domaći tim uspeo da primeni samo u uvodnom kvartalu utakmice, posle čega je upao u spori ritam neubedljivog protivnika i bio prilično nemoćan u nameri da makar još jednom zatrese njegovu mrežu.

Sada, kada je treću uzastopnu godinu evropska turneja završena već krajem jula, nameće se pitanje – da li je ovaj tim mogao više ili su ovo ipak bili njegovi najviši dometi u ovoj sezoni. Čukarički je ovog i prošlog leta ostao bez osmorice najiskusnijih, ali i najboljih igrača, što je previše za jedan tim koji teži ka ozbiljnom rezultatu na evrosceni.
„Čukarički ima sistem koji za sada donosi pozitivne rezultate. Na nama je da pokušamo da taj sistem učinimo boljim i da ga unapredimo u odnosu na realne mogućnosti i okolnosti. Očekujem dolazak još dvojice igrača. Biće i odlazaka. A uskoro ćemo i konkretno o imenima“, rekao je danas sportski direktor Brđana Vladimir Matijašević.

Matijašević

Kvalitet, koji su posedovali Zoran Rendulić, Rajko Brežančić, Slavoljub Srnić, Nikola Stojiljković, Nenad Mirosavljević, Bojan Ostojić, Andrija Pavlović i Filip Stojković, bilo je izuzetno teško, gotovo nemoguće, nadomestiti, ma koliko ekipa u svojim redovima imala veliki fond dobrih pojedinaca. Oni, zajedno sa pojačainjima koja su u međuvremenu stigla na Banovo brdo, ovog leta jednostavno nisu imali objektivnu mogućnost ni kvalitet da učine nešto više.
„Ostaje velika žal što nismo prošli dalje, počeli smo utakmicu kako treba, napadali, svi igrači su dali svoj maksimum, ali tamo smo poraženi sa 2:0 posle naših grešaka, što je presudilo u ovom dvomeču. Kada počinješ utakmicu sa dva gola zaostatka moraš konstantno da napadaš, da vršiš presing na njihovoj polovini, što nam se na kraju obilo o glavu. Sada se okrećemo prvenstvu, nadam se da ćemo opet obezbediti Evorpu i da ćemo sledeći put imati više sreće“, rekao je posle utakmice bespoštedni borac Đorđe Đurić, ali je u poslednjoj rečenici ponovio ono što su njegovi prethodnici govorili u poslednje dve sezone nakon eliminacije na evrosceni.

Nema sumnje, Čukarički će sa ovim igračim kadrom i stabilnim poslovanjem koje ga krasi u poslednjih nekoliko godina, i narednog leta uspeti da izađe na evroscenu, ali će mu za konkretniji rezultat, pored same sreće, objektivno trebati veći kvalitet, kao i pojačanja koja će biti u stanju da naprave razliku u evropskim okvirima.

Jer, dokle god vremešni kapiten Igor Matić bude bio jedini igrač koji svojim kvalitetom i zalaganjem može da promeni situaciju na terenu, Čukarički neće imati šta da traži u toliko željenom trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaMilan LešnjakČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara