""
""

Tako to radi Mamić! Dinamo doveo Roga za 4.000.000 evra, pao rekord Prosinečkog

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.06.15. | 22:38

Najveći transfer u istoriji hrvatskog fudbala!

Transfer bomba u Hrvatskoj i najskuplja kupovina u istoriji zagrebačkog Dinama! Zdravko Mamić je doveo Marka Roga iz Splita za 4.000.000 evra čime je oboren klupski i nacionalni rekord u visni transfera. Srušen je rekord Roberta Prosinečkog kojeg je tadašnja Kroacija, a današnji Dinamo, pre 18 godina platila Sevilji 2.500.000 evra.

Izabrane vesti

Zdravko Mamić se u igrača Splita zaljubio tokom minule sezone, a posle prvenstvenog meča Splita i Dinama izjavio je da je Roga hteo da kupi već na poluvremenu, ali braća Žužul nisu htela da ga prodaju. Ipak, sada je transfer ostvaren, a reč je o najvećem transferu u istoriji hrvatskog šampionata, piše Germanijak.hr.
“Za nešto više od godinu dana iz treće lige u Dinamo. Presrećan sam... Ovo mi je velika pohvala, znam da je u Dinamu sjajna konkurencija i da su u svlačionici sve redom odlični igrači, ali ako su se odlučili za mene onda sigurno misle da u Maksimiru ima mesta za mene. Tako razmišljam i ja, cenim svakoga, ali verujem u sebe i svoje mogućnosti i jedva čekam prvi trening i utakmice“, izjavio je Rog za Dinamov klupski sajt posle potpisivanja petogodišnjeg ugovora.

Rog je prošao neverovatan put za samo godinu dana. Karijeru je počeo u Varaždinu, a u sezoni 2013/14 je u 31 utakmici u trećoj ligi postigao 17 golova. Njegov talenat su uočili u Splitu, a u protekloj sezoni je bio najbolji igrač ovog prvoligaša. Mladi ofanzivni vezista pleni brzinom, sjajnim pregledom igre i kontrolom lopte, a zimus je debitovao i za A reprezentaciju u prijateljskom meču s Argentinom.

Split je na Rogu odlično zaradio, a Dinamo je doveo igrača koji će se lako uklopiti u njihovu mladu ekipu. Doduše, Zdravko Mamić bi mogao biti ljut na brata Zorana, trenera ali i sportskog direktora, što Dinamove skauting službe nisu uočile Roga dok je igrao u susednom Varaždinu
“Marko je moderan tip igrača, brz i okomit, sjajnih motoričkih sposobnosti i igrač koji može igrati više pozicija u ofanzivnom delu ekipe. Za samo godinu dana je bezbroj puta dokazao svoje kvalitete, pomno smo ga pratili i smatramo da može mnogo dobrog da donese našoj ekipi. Mnogo puta sam rekao da detaljno pratimo našu ligu i kada se pokaže igrač koji kvalitetom na terenu i van njega odgovara kriterijumima Dinama onda reagujemo. Marko je sigurno taj igrač, ja mu želim puno sreće i zdravlja i pre svega dobrodošlicu u naš klub“, izjavio je Zoran Mamić

(FOTO: gnkdinamo.hr)


tagovi

Zdravko MamićRobert Prosinečkimeđunarodni fudbalMarko RogHrvatskaEvropaDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara