Taliska i Paulinjo probudili uspavanog Tigra

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.08.18. | 08:58

Branilac titule na dva prethodna meča postigao devet golova, od kojih su četiri delo dva nedavna pojačanja

Činilo se da je Šangaj SIPG zreo za titulu, ali je četa portugalskog stručnjaka Vitora Pereire počela da posrće, a između ostalih dugogodišnji vladar Guangdžou Evergrande da se penje posle serije katastrofalnih i za njihove standarde neočekivanih rezultata. Presabrao se tokom jednomesečne pauze u Superligi Kine sedmostruki uzastopni šampion, potpisao je Talsiku iz Benfike, potom vratio Paulinja iz Barselone i učinak je odmah bio evidentan. 

Na Tjenhe stadionu u Guangdžouu bes branioca trona osetil Guejdžou i Čungćing, kapituliravši kombinovano devet puta (Guejdžou pet, Čungćing četiri)! Pet pogodaka na tim utakmicama bila su delo Taliske, jedan Paulinja... A koliko je četa Fabija Kanavara bila dominantna, najbolje govori i podatak da nije primila nijedan gol. Šansu da produži niz dobrih partija, Guangdžou će imati u jednoj od poslednjih utakmica 15. kola na gostovanju Tjenđin Tedi (13.35), iz koje je naš Nemanja Gudelj upravo stigao u tabor Južnih tigrova. Ipak, dolazak Paulinja gurnuo je srpskog internacionalca i povremenog reprezentativca u drugi tim.

Izabrane vesti

Guangdžou ne bi smeo da kiksne u Tjenđinu ukoliko želi da ostane u trci za titulu. Domaćin je u prošlom kolu pobedom nad Daljanom prekinuo seriju od tri poraza i malo popravio samopouzdanje uoči megdana sa daleko znatno moćnijim protivnikom. U sastavu nemačkog stratega Ulija Štilikea mnogo toga zavisi od nekadašnje vedete Anderlehta Frenka Ačeamponga, ali u poslednje vreme i od domaćeg napadača Đijakang Huija, koji je na prethodna dva meča bio strelac. 

Tradicija je takođe ubedljivo na strani Guangdžoua. Pod Kanavarovom dirigentskom palicom Guangdžou je lane deklasirao Tjenđin sa 3:0, a istim rezultatom okončana su i dva susreta pre toga. Dodajmo još da je šest proteklih dvoboja pomenutih ekipa Guangdžou dobio bez primljenog i uz bar dva data gola, kao i da Tjenđin Teda nije trijumfovala na devet minulih duela, odnosno od 2013. godine.

U isto vreme u prestonici koplja ukrštaju Peking Guan i Hebei. Domaća ekipa je jedina u ligi bez poraza pred svojim navijačima (4-3-0), ništa lošije ne deluju izabranici Rodžera Šmita ni na gostujućim terenima, usled čega su došli i oni umešali prste u borbu za šampionski pehar. Moraće Havijer Maskerano i drugovi u defanzivi posebno da obrate pažnju na Sedrika Bakambua, koji neumoljivo gazi i sa 11 golova na isto toliko utakmica i spada u red najproduktivnijih pojačanja sa Startog kontinenta. Na drugoj strani, upitan je Ezekjel Laveci, što bi mogao da bude ozbiljan hendikep za goste. U slučaju da se argentinski ofanzivac ne nađe u startnoj postavi, Hebeiju se smeši i četvrti meč bez pobede zaredom posle tri vezana remija.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 13:35 4757 KIN 1 Guoan Beijing - Hebei CFFC ki 1 1,55
Čet 13:35 4758 KIN 1 Tianjin Teda - Guangzhou E. ki 2 1,33
Ukupna kvota2,06

KINA 1 - 15. KOLO

Sreda
Čangčuen - Dalijan 3:0 (3:0)
Šandung - Šangaj Šenhua 3:1 (1:1)
Čungćing - Guejdžou 3:4 (0:2)
Guangdžou RF - Peking Rene 4:1 (2:1)
Henan - Đengsu 0:1 (0:1)
Šangaj SIPG - Tjenđin Kuanžan 4:1 (2:1)

Četvrtak
13.35: (1,60) Peking Guan (3,80) Hebei (5,20)
13.35: (5,40) Tjenđin Teda (4,00) Guangdžou Evergrande (1,55)

*** Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Kina 1TaliskaPaulinjoGuangdžou Evergrande

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara